U nevjerovatnim uslovima koji su više ličili na vaterpolo, a ne fudbalske, fudbaleri Tuzla sitija su bukvalno u poslednjim sekundima stigli do minimalne pobede na Gradskom stadionu u Prijedoru golom Sulejmana Krpića.

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 300. Strelac: Krpić u 90+3. minutu. Sudija: Mateo Musa (Čitluk). Žuti kartoni: Jakupović (Rudar Prijedor), Dofo, trener Musemić (Tuzla siti).

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Sadiku, Pavlović, Santos Rodrigez (od 58. Kulenović ), Burazor  (od 58. Mujić), Mandić, Danilović, Amoa (od 50. Dojčinović), Zekanović, Jakupović (od 90+2. Bosnić -), Redžić(od 90+2. Sajak -).

TUZLA SITI: Brajlović, Krpić, Karjašević, Tomašević, Džafić, Čeliković, Mišić (od 68. Ubiparip -), Mehidić, Dofo (od 72. Gavrić -), Moris, Mešinović (od 46. M. Mehanović ).

Igrač utakmice: Sulejman Krpić (Tuzla siti).

U nevjerovatnim uslovima koji su više ličili na vaterpolo, a ne fudbalske, fudbaleri Tuzla sitija su bukvalno u poslednjim sekundima stigli do minimalne pobede na Gradskom stadionu u Prijedoru golom Sulejmana Krpića.

Prijedorčani ni sedmu utakmicu zaredom ne znaju za pobjedu u Premijer ligi BiH, odnosno više od dva meseca, a ovim porazom na domaćem terenu dospjeli su u nezavidnu situciju na samom dnu tabele pred gostovanje u Posušju u poslednjem kolu, protiv direktnog rivala u borbi za opstanak. Tuzlaci su i drugi put bili bolji od “rudara” sa Sane ove jeseni pošto su na domaćem terenu slavili rezultatom 3:2.

U prvom poluvremenu smo videli tek nekoliko nepreciznih pokušaja s obe strane. Najbolju šansu je imao Džozef Amoa u 41. minutu, ali on sa nekoliko metara nije uspeo da uputi šut na gol jer mu je zasmetao Jasmin Čeliković. U 44. minutu je izblokiran dobar šut Petra Mišića, a Tuzla siti je nešto agresivnije ušao u drugo poluvreme. Pravili su Tuzlaci pritisak na gol Prijedorčana, a sjajnu šansu u 48. minutu imao je Sulejman Krpić. Lopta je zastala u blatu na pet metara nakon šuta jednog njegovog saigrača, ali je Krpića potom zaustavio golman Nemanja Šćekić.

Brzo je taj nalet gostujućih fudbalera zaustavljen i Rudar Prijedor se oslobodio pritiska. Imali su “rudari” priliku u 69. minutu, ali se u dva navrata istakao golman Bakir Brajlović. Potom smo opet dugo gledali identičnu sliku na terenu kao i u prvom poluvremenu, rovovsku bitku po lokvama i blatu, a u 87. minutu je golman Nemanja Šćekić sjajno zaustavio šut Huse Karjaševića sa 20 metara i spasao mrežu Rudar Prijedora. Minut posle je domaćin je imao šansu, a tada se istakao i Bakir Brajlović, golman Tuzla sitija, koji je sjajno odbranio šut Demira Jakupovića.

Kad se činilo da će utakmica završiti nerešenim i početnim rezultatom, u poslednjim sekundama je Krpić postigao gol glavom i doneo važnu pobedu Tuzla sityju. Ovom prilikom asistenciju je upisao Adnan Džafić centaršutem sa desne strane.

prijedor24h