Na jednoj od proteklih sednica Narodne skupštine Republike Srpske, Milan Radović, potpredsjednik Srpske demokratske stranke, je zastupao skandalozne anti-državne stavove, koji se po njemu svode na pravilo da treba pristati i učestvovati u inostranoj špijunaži svoje zemlje da se ne bi „naljutile ambasade“ i odbile strane investicije, čime je pokazao ne samo elementarno nepoznavanje upravljanja državom i ekonomijom, već je demonstrirao iskrivljene principe na kojima vjerovatno vodi i svoje privatne poslove.

Zato i ne čudi da Radović ne umije da prepozna razliku između službenih i protokolarnih sastanaka sa stranim diplomatama, od prikrivenog stranog finansiranja i obučavanja partijskih kadrova, koji treba da sprovedu agendu rušenja Republike Srpske. Radović očekuje da će u ovom destruktivnom političkom procesu, koji se odvija pod patronatom stranih obaveštajnih službi, za sebe ostvariti dodatne privilegije i zaradu, praveći istovremeno ličnu odstupnicu u Beogradu.

U zavjereničkom dogovoru da mimo volje naroda, uz pomoć stranih ambasada preuzmu vlast u Republici Srpskoj, Radović i Jelena Trivić, potpredsednica Partije demokratskog progresa, su gurnuli omladinu svojih stranaka u sumnjive oblike saradnje sa Ambasadom SAD u Sarajevu, pa su isti postali pežorativno poznati kao „Nelsonova djeca“ po američkom ambasadoru Eriku Nelsonu. Radović i Trivićka očekuju da „Nelsonova djeca“ SDS-a i PDP-a, zajedno sa bošnjačkim strankama iz Sarajeva, prođu obuku koju finansiraju famozni američki Nacionalni demokratski institut (NDI) i Ambasada Norveške u BiH, a koja se očekivano svodi na poznate scenarije izazivanja političke krize u Republici Srpskoj.

Navodno da se za vrijeme bavljenja politikom na nivou amaterskog hobija, Radović intenzivno priprema za otvaranje luksuznog restorana u „Beogradu na vodi“, pri čemu u ovom poslu ima prikrivenog partnera, čiji kapital navodno potiče iz Turske, a postojale su sumnje da je ovaj neimenovani „biznismen“ u ranijem periodu povezivan sa prometom narkotika. U istom poslu učestvuje i Vedran Jarić, koji važi za Radovićevog „momka za baš sve“, a posebno se hvali da pod svojom kontrolom potpuno drži Nenada Nešića, predsjednika Demokratskog narodnog saveza.

(Izvor: Nacionalist)