Kosovska policija saopštila je da “intenzivno” istražuje sinoćnu tuču i pucnjavu kod kafića “Amnezija” u Kosovskoj Mitrovici. Kako se navodi, tuča se nastavila i u bolničkim hodnicima!

Istraga kosovske policije povodom sinoćnje tuče i ranjavanja kod kafića “Amnezija“ je intenzivna i vodiće se dok se ne rasvijetli sve. U incidentu povrijeđen još jedan muškarac, ali povrede zadobio u tuči. Tuča se nastavila i u bolničkim hodnicima – rekao je portparol kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Najmanje tri osobe su povrijeđene u tuči i pucnjavi koje su se dogodile sinoć u 22.42 u ulici Vardarskoj u centru Kosovske Mitrovice u blizini jednog od mitrovičkih kafića.

Kako navodi KoSSev, nakon pucnjave viđen je mladić koji hramlje, a tuča se u dva obračuna kasnije nastavila i ispred samog lokala.

Povrijeđeni su odmah, vozilom hitne pomoći, prevezeni u bolnici. Ubrzo je na lice mjesta stigla i policija.

Policija je potom i potvrdila za KoSSev da su ranjena dvojica mladića, i to jedan u predjelu butine, a drugi u nožni prst.

U naknadnom saopštenju, Radović je danas naveo da su vatrenim oružjem sinoć ranjena lica sa inicijalima A. S. (28) – ranjen u predjelu butine i M. N. (26) – u nožni prst.

– Obojica su zbrinuta u KBC-u Kosovska Mitrovica na odjeljenju Ortopedije i u stabilnom su stanju – objašnjava Radović.

Osim njih, i muškarac P. L, takođe je zbog povrede noge zadobijene u tuči, zbrinut u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Radović takođe iznosi da je tuča zapravo počela u samom kafiću, a da se potom nastavila na ulicama grada, a kasnije i u hodnicima bolnice.

– Zbog toga je pozvano pojačanje službenika policije, jer su sva lica koja su pravila nerede u bolnici bila u alkoholisanom stanju. Uspjeli su da to brzo srede, i priveli su pet lica, od kojih su četiri muškarca i jedna devojka – precizira poručnik.

Radi se o licima sa inicijalima J. N. (22), L. U. (22), B. R. (26) i B. S. (27), kao i devojka A. I. (27).

U daljem toku istrage radi se na pronalaženju NN lica koje je upotrebilo vatreno oružje, kao i drugih učesnika u tuči.

Zadobili teške tjelesne povrede

Dežurni tužilac, navodi Radović, naložio je i da se obavi konsultacija sa ljekarima na Hirurgiji i Ortopediji, radi konačnog kvalifikovanja slučaja.

Ovaj slučaj se do konačne potvrde ljekara kvalifikuje kao „teške tjelesne povrede“.

– Ljekari su se usmeno izjasnili da se radi o teškim tjelesnim povredama, a da će naknadno i pismeno dostaviti detaljnije o kakvim se povredama radi – naveo je portparol KP za Sever, prenosi Blic.

Izvor: Blic/ATV