Direktor Fonda PIO Republike Srpske Mladen Milić boravio je danas u Prijedoru gdje je u Udruženju penzioenra održan četvrti regionalni sastanak u Republici Srpskoj.

Milić je tom prilikom izjavio da je obaveza i dužnost ove institucije da pravovremeno odgovori na zahtjeve svojih osiguranika i korisnika.On je naveo da se zbog toga i održavaju skupovi poput današnjeg u Prijedoru koji je četvrti regionalni sastanak u Republici Srpskoj.
“Mi sa 574 zaposlena od Kostajnice do LJubinja se trudimo da pruži usluge. Mi želimo na licu mjesta da saznamo od predstavnika udruženja penzionera kako su i koliko zadovoljni našim uslugama. Fond je servis ne samo osiguranika i uplatilaca doprinosa, nego i korisnika kojih je 273.000, od čega 223.000 živi u Republici Srpskoj”, rekao je Milić novinarima u Prijedoru prilikom posjete ovdašnjem udruženju penzionera.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar izjavio je da je Gradska uprava Prijedor u tekućoj godini pomogla ovo udruženje na način da je i dva mjeseca prije isteka kalendarske godine ispoštovala predviđena sredstva.
“Da nema takvog odnosa prema najstarijoj populaciji, bila bi upitna čak i isplata posmrtnina jer je 40 odsto povećana smrtnost naših članova i mi smo u obavezi njihovim porodicama isplatiti troškove sahrane”, rekao je Brdar.
V.d. načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Monja Kasalović rekla je da je u budžetu grada bilo prvobitno predviđeno 200.000 KM za ovo udruženje, da je taj iznos uvećan na 250.000 KM i da je za iduću godinu u nacrtu budžeta ta stavka ponovo uvećana, i to na 300.000 KM.
Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović rekao je da je ovo redovna posjeta regijama da se od lokalnih udruženja penzionara čuju potrebe i očekivanja, a da ih onda republičko udruženje artikuliše ka lokalnim i republičkim vlastima.

Izvor: prijedorgrad