Danas je u poslijepodnevnim satima uplaćen novac zdravstvenim ustanovama iz Banjaluke, potvrdio je Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Novac je uplaćen nakon višemjesečne borbe da se ispoštuje odluka Skupštine grada Banjaluka i odluka Ustavnog suda Republike Srpske.

“Ukupno 2.700.000 КM uplaćeno je na račune UКC-a Republike Srpske, JZU Doma zdravlja Banjaluka, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Zavoda ‘dr Miroslav Zotović’ kako smo i tražili u našem amandmanu koji usvojen još prije osam mjeseci”, rekao je Đajić.

Po 500 КM sada će da dobije 5.400 zdravstvenih radnika kao izraz zahvalnosti i nagradu za njihov napor i pružanje stručne medicinske pomoći građanima Republike Srpske tokom najveće svjetske zdravstvene krize.

“Draško Stanivuković je odbijao, blokirao i na sve načine pokušavao da opstruiše samo zato što je to bio prijedlog Gradskog odbora SNSD-a.  Naša borba u interesu građana bila je dugotrajna, ali odlučna, a što je najbitnije, nije bila uzaludna”, kaže Đajić i dodaje  da su ovom pobjedom vratili  dignitet Skupštini grada Banjaluka, odbornicima i građanima.

Draško Stanivuković ovim je dobio poruku da se zakona mora pridržavati, a skupštinska većina koja zastupa volju i interese građana Banjaluke poštovati, smatra Đajić, koji je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a.

“U Skupštinu se ne vraćamo sve dok se porodiljama ne isplati puna jednokratna naknada u iznosu od 500 КM kako je i predložio Кlub odbornika SNSD-a, a odobrila i donijela odluku Skupština Grada. Naša borba se nastavlja do nove pobjede”, poručio je Đajić.

Izvor: ATV