ПРИЈЕДОР, 1. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора Слободан Јавор током посјете локацији индустријске зоне чија изградња треба да крене на прољеће.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da očekuje da na proljeće počnu radovi na infrastrukturi u novoj industrijskoj zoni u Prijedoru, nazvanoj Aerodrom 4.

Javor je naveo da je pripremljena sva projektna dokumentacija i da je riječ o površini od 98.000 kvadratnih metara u Aerodromskom naselju.

“Posebno me raduje da je nova vlast za prethodnih 10 mjeseci, okupljena oko SNSD-a i naših koalicionih partnera, uspjela da prikupi svu neophodnu dokumentaciju da bi se započelo sa izgradnjom ove industrijske zone”, rekao je Javor novinarima u Prijedoru nakon posjete lokaciji.

On je podsjetio da je italijanski investitor “Bosankar” već kupio zemljište.

“Očekujemo da veliki vroj naših sugađana dobije posao i, što posebno raduje, oni neće raditi za minimalne plate, već će plate biti daleko veće”, najavio je Javor.

On je dodao da je opredijeljen da u što skorijoj budućnosti ovdje dovede što kvalitetnije investitore, i strane i domaće, jer se kvalitetnom i jakom infrastrukturom i privredom mogu zadržati sugrađeni da ne idu u inostranstvo.

“Grad Prijedor ima prostora za sve sugrađane, da budu svi zadovoljni, a ne samo pojedinci, kao što je bilo prethodnih 16 godina, i samo su oni imali sve benefite ovog grada”, poručio je Javor.

Autor: SRNA/ATV