Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nalazi se “pod pratnjom policije” u Zenici, što je sam potvrdio na Fejbuku. Za svoje hapšenje optužio je SDA.

Ovog trenutka nalazim se u pratnji policijskih službenika koji samo ispunjavaju zadatke koje su pred njih postavili kriminalna SDA i kriminalni dijelovi Tužilaštva. Moje spektakularno i filmsko privođenje, režirali su bolesni umovi među kojima ima kvarnih političara, tužilaca i novinara na čije sam vas djelovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao – napisao je Kasumović.

Kako smo objavili, jutrošnja akcija SIPA rezultat je višemjesečne istrage protiv Kasumovića i drugih koji su osumnjičeni za krivična djela koja se dovode u vezi s poslovanjem Zenicatransa, prenosi Kliks.

Kasumović tvrdi da se radi o politički montiranom procesu, “s obzirom da je Gradska uprava stotinjak metara od Tužilaštva ZDK, Suda i MUP-a”.

 

– Ako je istražiteljima trebala bilo kakva izjava, mogli su me pozvati. Odazvao bih se, kao što sam radio i desetine puta ranije tokom svoga gradonačelničkog mandata. Međutim, kriminalna SDA igra na kartu izazivanja pažnje javnosti koju uz pomoć plaćenih novinara i botova pokušavaju okrenuti protiv Fuada Kasumovića jer u mojoj pravednoj i jednostavnoj politici, vide jedinu prijetnju za gubitak vlasti u ZE-DO kantonu – tvrdi gradonačelnik Zenice.

Dodao je da je ovo napisao jer je znao šta SDA priprema.

– Cijeli grad o ovome priča još od prošlogodišnjih izbora kada su SDA novinari putem javnih servisa, lokalnih portala i zvaničnih SDA – lažnih Fejsbuk profila koje vode plaćenici i dobro instruisani botovi, plasirali informacije da ću biti uhapšen  – naveo je između ostalog u svom postu.

Kusmović je poručio da se nikada nije bavio kriminalom.

– Cijenjene Zeničanke i Zeničani, Bosanci i Hercegovci, međunarodni zvaničnici u BiH, ja Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, moralna sam vertikala i nikakvim kriminalom nikada se nisam bavio. Ovdje se radi o borbi dobra i zla koje i na ovaj način pokušava prikriti SDA kriminal, kako bi se i mojim privođenjem skrenula pažnja sa njihovih afera ‘Diploma’, ‘Respiratori’… kao i poteza kriminalne kantonalne Vlade – navodi Kasumović.

Zaključuje da je svoju hrabrost, pamet i moralnu veličinu pokazao i dokazao kada je najviše trebalo, te da je potpuno nevin u slučaju “Zenicatransa”, kao i u svakom drugom kojeg su mu, kako tvrdi, pokušali montirati.

Svoj post je završio riječima: “Uskoro se vidimo! Smrt fašizmu – sloboda narodu”.

Izvor: Srpskainfo