Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević izjavio je danas da se projekat gradnje sportske dvorane na Urijama pokazao predimenzioniranim jer su 2010. godine izdati lokacijski uslovi, 2012. počela gradnja i 2014. izdata građevinska dozvola, a 2021. nema informacije ni koliko je još novca potrebno, ni kada će projekat biti završen.

ovačević je rekao da su investitori grad Prijedor i Vlada Republike Srpske, a da je informacija iz Ministarstva finansija Republike Srpske da od četiri miliona KM klirinškog duga, koliko je Prijedor dobio za ovaj projekat, na raspolaganju ima još milion i dvije hiljade KM.

Žarko Kovačević

Ušli smo u realizaciju nečega što nismo znali kako ćemo završiti, a ni kada

On je naveo da je do sada grad kao investitor ukupno potpisao 21 pojedinačni ugovor u vezi sa izgradnjom dvorane na Urijama.

-Što se tiče troškova, bilo je, takođe, različitih informacija u medijima koliko je do sada para potrošeno na ovu dvoranu. Ono što mi imamo u svojoj apis bazi, to je nekih 6,5 miliona KM-rekao je Kovačević.

On je naglasio da Ministarstvo finansija traži informaciju u kakvom je stanju taj objekat, ali da je ključni problem što grad tu informaciju nema.

-Šta se tu sve ovo vrijeme dešavalo i koliko tu zanimljivih detalja ima, to ćemo pričati sljedeće sedmice ili za petnaestak dana kada dobijemo sve odgovore i od Zavoda za izgradnju grada i od firmi koje su bile izvođači radova u tom objektu i tada ćemo otići pred dvoranu da održimo konferenciju za novinare- najavio je Kovačević.

On je rekao da su po prijavi policije gradski inspektori izlazili na teren, podsjećajući da grad ima potpisan ugovor sa Kuglaškim klubom “Rudar” o davanju kuglane u ovoj dvorani u najam bez naknade, iako dvorana nema upotrebnu dozvolu.

-Nije se mogao potpisati ugovor onako kako je napisano- ukazao je Kovačević i dodao da nema korištenja ni dijela objekta dok ne bude upotrebne dozvole.

On kaže da je u posljednjoj inspekcijskoj kontroli tržišni inspektor u zapisniku naveo da je sve u redu, što je, kako je rekao, tragedija.

-Nisam zadovoljan kako radi Odsjek za inspekcijske poslove. Jesu inspektori samostalni u svom radu, ali nisu neko čiji se rad ne može komentarisati- poručio je Kovačević.

On je najavio da će biti formirana komisija koja će sagledati stanje u dvorani.

Autor: SRNA/Srpskainfo