Trener Omarske Milenko Vuleta prokomentarisao je nastup svoje ekipe u debitanskoj polusezoni u Prvoj ligi Republike Srpske.

Njegov tim je jesenji dio šampionata završio na šestoj poziciji, i tako predstavljaju najprijatnije iznenađenje istog.

Posebno su u oko upale pobjede nad Slobodom iz Novog Grada, trijumf nad premijerligašem Rudarom u Kupu BiH, kao i činjenica da je upravo ovaj tim prvi koji je uzeo bodove Krupi u prvenstvu.

– Naš cilj je bio da završimo u prvih osam timova. Pojedini igrači su nam se ljetos vratili i ušli smo veoma spremni u prvenstvo. Ostvarili smo veliku pobjedu protiv Rudara u kupu koja nam je dosta značila. Bili smo veoma stabilni do nekog devetog kola, odnosno do trenutka kada je nekoliko prvotimaca dobilo Kovid. Tada su nas zadesile i povrede, što se sigurno osjetilo na tri posljednje utakmice u ovoj fazi šampionata. Moramo da žalimo što nas je savladala Zvijezda 09, koja je naš konkurent u ovom dijelu tabele. Ali generalno, moramo biti zadovoljni ovim dosadašnjim dijelom sezone – rekao je Vuleta.

Strateg nema dileme da će njegovi puleni nastaviti sa dobrim partijama i u proljećnom nastavku.

– Što se tiče našeg igračkog kadra, svi pokazuju želju za ostajanjem u timu. Cilj nam je da igrom, ponašanjem i svim elementima dokažemo da smo za Prvu ligu. Postoji mogućnost da dovedemo neke pojedince iz Rudara, ali sigurno da ćemo uz kvalitetne pripreme biti spremni za proljeće – izjavio je šef stručnog štaba Omarske.

Izvor: Srpskainfo