Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Slobodan Javor rekao je da je grad opredijeljen da privuče što više investitora koji bi proširivali svoje kapacitete, a ne zatvarali, kao što je bilo do sada.

Javor je, nakon razgovora sa privrednicima koji posluju u Industrijskoj zoni “Celpak”, istakao da su mu oni ukazali na određene infrastrukturne probleme koje imaju i najavio određene pomake u njihovom rješavanju.

On je dodao da su problemi struja, voda koja se skuplja u ulici i nedovršena saobraćajnica, istakavši da je sramota da još nije završena ulica, a obećano je još prije nekoliko godina, kada su potpisivali ugovore kojim se grad obavezao da će u roku od najkasnije šest mjeseci biti završena.

On je istakao da je zahvaljujući inicijativi SNSD-a Vlada Republike Srpske odobrila 840.000 KM za završetak te ulice i da se njen završetak očekuje za nekoliko dana.

Javor je zadovoljan što su danas u Gradskoj upravi potpisana još dva kupoprodajna ugovora sa privrednicima čime su kapaciteti ove industrijske zone popunjeni.

“Ove ljude cijenimo jer zapošljavaju više od 300 radnika i realizacijom ovih ugovora taj broj će biti povećan, a na nama je da im obezbijedimo adekvatne uslove za poslovanje”, poručio je Javor.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora biće održani 12. decembra i u izbornoj trci učestvuje 14 kandidata.

Slobodana Javora kao kandidata SNSD-a podržava još sedam političkih stranaka.

Autor: SRNA/ATV