Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 646 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 243 osobe.

Radi se o 112 muškarca i 131 žena, od kojih su 43 mlađe, 127 srednje i 73 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 43 osobe su iz Banjaluke, 24 iz Kozarske Dubice, po 22 iz Bijeljine i Laktaša, 20 iz Trebinja, 16 iz Istočnog Novog Sarajeva, devet iz Doboja, osam iz Prijedora, šest iz Čelica, po pet iz Dervente, Kotor Varoša i Prijedora, po tri iz Mrkonjić Grada, Novog Grada i Šekovića, po dvije iz Bileće, Broda, Kneževa, Pelagićeva, Ribnika, Rogatice, Teslića i Ugljevika i po jedna iz Vlasenice, Gradiške, Zvornika, Lopara, Modriče, Nevesinja, Pala, Petrova, Srpca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva. Radi se o pet muškaraca i devet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su po tri osobe iz Prijedora i Teslića, po dvije iz Kotor Varoši i Pala i po jedna iz Banjaluke, Dervente, Doboja i Foče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 90.419 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.231 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 361.021 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 522, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 197, a u ostalim bolnicama 325. Na respiratoru su 54 osobe, 22 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 32 u ostalim bolnicama.

Autor: RTRS