Redovni nedjeljni susret uz kafu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika s rukovodstvom Gradskog odbora SNSD Banjaluka održan je danas u prijepodnevnim časovima.

Kako je navedeno, Dodik je razgovarao sa prof. dr Vladom Đajićem i predstavnicima stranaka koje čine koalicionu većinu u Skupštini grada Banjaluka.

Na sastanku su donesena tri zaključka.

– Prvi, koalicija stranaka koja čini većinu u Skupštini Grada na čelu sa SNSD-om je čvrsta i odlučna da svojim radom doprinese opštem napretku građana i Grada Banjaluka.

Drugi, ostaje se pri zajedničkom stavu da SNSD neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima sve dok aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u potpunosti ne sprovede odluke koje je u demokratskoj proceduri, glasanjem, donijela Skupština Grada. Prije svega, to se odnosi na jednokratnu isplatu pune naknade porodiljama u iznosu od 500 KM.

FOTO: GRO SNSD BL
FOTO: GRO SNSD BL

Treći, odbornici stranaka koje čine većinu u Skupštini grada Banjaluka nisu faktor koji blokira procese u gradu, upravo suprotno. Kao odgovoran politički partner učestvovaćemo u svim ostalim skupštinskim aktivnostima, a posebno odgovorno i pripremljeno u izradi Prijedloga budžeta za 2022. Očekujemo da se usvoji realan budžet koji će zadovoljiti naš cilj ravnomjernog razvoja cijelog gradskog područja, koji ima za cilj postići vidljiv napredak Banjeluke u svim područjima života i rada u godini ispred nas – objavljeno je na zvaničnoj stranici GO SNSD.

Predstavnici koalicione većine u Skupštini Grada Banjaluka naglašavaju nezadovoljstvo i zabrinutost zbog nerada i nesposobnosti trenutne Gradske uprave koja izravno šteti građanima i životu u glavnom gradu Republike Srpske.

Izvor: Srpskainfo