Eksplozija koja je odjeknula splitskim Pujankama na vidjelo je izvukla stari problem grada podno Marjana, obračun narko bandi. Policija je u petak obavila uviđaj u Tijardovićevoj ulici i saopštila kako je požar podmetnut, a vatra je progutala jedan ‘Golf’ i devet motocikala.

Garažu su kao sklonište automobila i motocikala koristili dileri iz Splita i Solina kako bi spriječili konkurenciju i dobavljače narkotika kojima su ostali dužni da im zapale vozila.

No, to se upravo dogodilo. Slobodna Dalmacija saznaje kako jedan od njih živi na Pujankama, a redovno radi s tzv. solinskom ekipom. Osim dilanjem, bave se i ugostiteljstvom, a ovaj slučaj upućeni već povezuju i s bacanjem ručne bombe pod automobile prije mjesec i po dana u Solinu, kada su oštećena četiri vozila, od kojih su dva u vlasništvu članova porodice M.K.-G. (42), otprije poznatog policiji, ali i pravosuđu, po preprodaji droge.

No, on je nakon incidenta demantovao je da se radi o napadu na njega, već da je tu veče u blizini bila svadba s koje je naišao jedan od gostiju i bacio topovski udar koji je slučajno oštetio automobile. Ovog su puta ipak, u Tijardovićevoj ulici, izgorjela i njegova vozila.

Zbog pošiljke izvadio pištolj

I prije mjesec dana spominjalo se kako bi uzrok nevolja mogao biti dug od 35.000 evra za turu kokaina iz Zadra, a palež u garaži ponovno je na ulici aktivirao ovu temu. A zbog iste je pošiljke prošlog ljeta umalo došlo do krvavog obračuna u kafiću u Solinu kada su uhapšena dva muškarca i zaplijenjen je pištolj, ali i mobilni telefon u kojemu su pronađene poruke o kokainskom dugu.

Jednog od ta dva uhapšena muškarca je u poznatijoj solinskoj teretani šamarao vlasnik jednog od vozila smještenih u garaži na Pujankama. U svakom slučaju, pune ruke posla za policijske inspektore, tim više što osobe iz tog miljea ne surađuju u otkrivanju počinitelja jer time inkriminiraju i sebe.

Problem je, međutim, što među vozilima u garaži nisu samo ona koja koriste kriminalci, već su štetu pretrpjeli i građani koji nemaju veze s uličnim obračunima. A u neposrednoj blizini narko baze osnovne su škole.

Izvor: ATV