Grad Prijedor donirao je Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” Omarska 14 računara i tri projektora za opremanje informatičkog kabineta.

Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Monja Kasalović rekla je da je grad ove godine pomogao veliki broj osnovnih škola i da kroz projekat Inkluzivne škole, inkluzivne zajednice svake godine sa 20.000 KM pomaže osnovne škole kroz interne popravke ili opremanje kabineta.

“Grad Prijedor je finansijski podržao i nabavku peći u područnom odjeljenju ove škole u Gornjem Petrovom gaju”, rekla je Kasalovićeva novinarima u Omarskoj.

Ona je dodala da je ukupan iznos za obrazovanje u budžetu grada z aovu godinu bio oko 900.000 KM, a da će u narednoj godini to biti više od milion maraka, gdje se za stipendije predviđa rekordnih 800.000 KM.

Direktor škole Boban Berić, rekao je da su do sada imali zastarjelu opremu u informatičkom kabinetu, a da ova donacija od grada puno znači u samoj nastavi i učenicima i nastavnicima.

“Moram da kažem da smo od grada dobili i projektore koji će nam koristiti u nastavi, znači ne samo za kabinet informatike već i učiteljima i nastavnicima u njihovim predavanjima”, dodao je Berić.

On je naveo da škola ima 307 učenika u centralnom objektu i područnim odjeljenjima Srednja Lamovita, Jelićka, Gornji Petrov Gaj, Niševići i Gradina.

Izvor: prijedorgrad