Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor pozvao je danas sugrađane da izađu na izbore i procijene ko je vodio odgovornu politiku ne samo 15 dana, već prethodnih 11 mjeseci, kao i prethodnih 16 godina.
Javor je ocijenio da su Prijedorčani svjedoci dešavanja na političkoj sceni u ovom gradu – prljave kampanje koja nikad nije bila ovakva.

On je naglasio da SNSD nije za takvu politiku i da je to dokazao prethodnih mjeseci, a ne samo prethodnih 15 dana.

“Otišlo se korak dalje. Udara se na privatni život pojedinaca sa ciljem da se diskredituje politički protivnik ili neko iz suprotnog političkog tabora. Onaj ko nema plan, program, viziju napretka našeg grada ponaša se upravo onako kako ste imali priliku da vidite – iznošenjem određenih stvari na društvenim mrežama, pokušavajući da blati i onog pojedinca na kojeg se odnosi kao i njegovu porodicu”, rekao je Javor na konferenciji za medije u Prijedoru.

On je pozvao sugrađane da ne dozvole da ljudi koji dolaze iz Hercegovine, Sarajeva i Srbije na desetak-petnaest dana kroje društveni i politički život grada.

“Oni će biti tu još do izbora. Nakon izbora otići će svojim kućama. Mi treba da budemo jedinstveni i složni i da zajedno gradimo svoj grad. Treba da budemo dostojanstveni kao što smo bili doktor Predojević i ja sinoć u TV-debati”, poručio je Javor.

On je ocijenio da se sa protivkandidatom politički sučelio činjenicama, dokazima i argumentima i da nije bilo teških riječi.

“SNSD u Prijedoru želi čiste izbore, korektne, poštene i bez prevara. Obraćam se CIK-u, GIK-u, svim nadležnim organima, svim članovima biračkih odbora i posmatračima da se svi zajedno uključe i uključimo u kontrolu izbornog procesa i sam dan izbora”, dodao je Javor.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora biće održani 12. decembra.

U izbornoj trci učestvuje 14 kandidata.

Izvor: SRNA/ATV