Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić potvrdio je da je Vlada zainteresovana da sačuva Ribnjak “Saničani” u Prijedoru.

Pašalić je rekao da je u pripremi Skupština povjerilaca, na kojoj će se Vlada sigurno pojaviti kao zainteresovana strana koja bi pomogla preuzimanje Ribnjaka.

– Zainteresovani smo da sačuvamo ovaj ribnjak i da ga na neki način izvučemo iz stečaja i da ga preuzmemo, da li Vlada ili grad, uglavnom već smo obavili neke razgovore i stečaj je pitanje suda, stečajnog upravnika – izjavio je Pašalić novinarima u Prijedoru.

On je dodao da je obavljeno nekoliko razgovora sa stečajnim upravnikom, kao i da je Ministarstvo ranije obezbijedilo 20 tona hrane za ribe.

– Mi smo obezbijedili hranu za ribe, grad je obezbijedio čišćenje pristupnog puta kako bi se obezbijedilo izlovljavanje i zainteresovani smo da pomognemo, a ono što je srećna okolnost je da Ribnjak nema mnogo dugova. Oni se mogu sanirati kako bi se mogla nastaviti proizvodnja u ovom preduzeću – istakao je Pašalić.

On je dodao da se nada i podršci ljudi u Saničanima, jer da bi Vlada pomogla mora da ima partnere u Prijedoru

Autor: SRNA/Srpskainfo