Kolegijum NSRS sutra bi trebalo da zakaže posebnu sjednicu najviše zakonodavne institucije o vraćanju nadležnosti prenesenih na nivo BiH.

Narodnoj skupštini Republike Srpske ranije je dostavljen materijal za posebnu skupštinsku sjednicu, a poslanici bi trebalo da razmatraju pet tačaka.

Posebna sjednica o vraćanju nadležnosti bila je i tema naše emisije Drugi ugao, u kojoj su gostovali poslanici SNSD-a i PDP-a u Narodnoj skupštini, Srđan Mazalica i Igor Crnadak.

– Ovo je za nas jasna situacija, da SNSD godinu dana pred izbore pravi sebi temu, da bi pokušao na novom dizanju tenzija i sukoba, da pravi sebi teren za narednu kampanju. PDP neće podržati ništa i nikakvu inicijativu koja sebi  sadrži elemente mogućeg sukoba – rekao je Crnadak.

Mazalica je istakao da kada je u pitanju strah od rata i ratnih sukoba da o tome priča samo opozicija.

– Samo SDS i PDP pričaju da može doći do nekog sukoba. Mislim da neće doći do sukoba i da nema potrebe da se straše ljudi. Mislim da je ovo apsolutno jedna situacija u kojoj opozicija traži izgovor da ne glasa, kao što su uvijek tražili razloge da ne glasaju – poručio je Mazalica.

Autor: RTRS