Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić posjetio je danas lokaciju u LJubiji gdje se izvode radovi na rehabiliticiji dijela regionalnog puta u dužini od 300 metara.

On je naveo da je danas saznao da postoji potreba za još 1.200 metara za produženje ovog regionalnog puta.
“Siguran sam da ćemo u narednom periodu iznaći mogućnost da završimo kompletan ovaj dio regionalnog put koji bi se svaklako koristio kao putni pravac za kretanje stanovnika sa ovog područja, s obzirom da privremeno koriste ovaj rudnički put koji će kasnije biti u eksploatacionom polju i stanovništo neće imati mogućnost korištenja tog puta”, rekao je Ćorić novininarima u LJubiji kod Prijedora gdje je danas najavljeno pokretanje proizvodnje rude nakon 29 godina.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora Dragoslav Kabić rekao je da rekonstrukciju ovog putnog pravca finansira Vlada Republike Srpske.
“Preduzeće `Prijedorputevi` ima ugovor sa `Putevima Republike Srpske` za održavanje regionalnih puteva i u skladu sa tim budžetskim sredstvima vrši se revitalizacija ovdje. Ovo je značajno za mještane LJubije i mještane sela koji ovim putnim pravcem dolaze do svojih kuća”, rekao je Kabić.
On je ocijenio da je ovo značajna investicija, pored tri miliona maraka koje je Vlada obezbijedila za rekonstrukciju putne mreže na teritoriji grada Prijedora.
“To je sigurno još jedan pokazatelj dobre namjere, prije svega, Gradske uprave i Vlade Republike Srpske da omoguće normalniji život svim građanima ovog područja”, dodao je Kabić.
Predsjednik savjeta mjesne zajednice LJubija Goran Praštalo izrazio je zadovoljsrvo i zbog asfaltiranja dijela ulica Tone Perića u dužini 300 metara i zbog, kako je rekao, gotovo sasvim izvjesnog pokretanja proizvodnje u rudniku LJubija.
“To je za nas u lokalnoj zajednici veoma važno. Imamo dogovor sa Ministarstvom /saobraćajai veza/ da ćemo raditi i dalje asfaltirati put prema Briševu koji se spaja sa tim selima u sastavu mjesne zajednice LJubija i koji je povezuju direktno sa Sanskim Mostom”, dodao je Praštalo.
Bivši predsjednik savjeta mjesne zajednice LJubija Mile Inđić rekao je da se radi o ulici u kojoj je asfalt star 40 godina.
“Mi smo i ranije tražili da se to radi, prije deset i više godina, međutim evo danas je došlo do rješenja i do izvođenja radova zahvaljujući gradu i Vladi”, dodao je Inđić.

Izvor: prijedorgrad