U Rudar Prijedoru su zadovoljni igrama koje su prikazali tokom jesenjeg dijela polusezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, iako bi voljeli da im je bodovni saldo bolji.

a zimsku pauzu četa mladog trenera Marka Tešića je otišla saa 16 bodova koliko imaju i njihovi rivali u borbi za opstanak Leotar i Posušje.

Tešić je povjerenje uprave dobio u teškom trenutku nakon sporazumnog raskida saradnje sa Nikicom Milenkovićem.

Rudar nije imao puno sreće u pojedinim duelima pa su primali golove u finišu mečeva i tako su prokockali šanse da imaju još više bodova.

Ispustili su dva puta prednost protiv Veleža, primili su gol u sudijskoj nadoknadi protiv Željezničara, zatim i Tuzle, a sve to je odmoglo timu koji jeprema prikazanim igrama sigurno zaslužio bolji bodovni saldo.

– Kad pogledam period proveden na klupi Rudar Prijedora itekako mogu da budem zadovoljan igrom u većini mečeva. Jedino gdje imam zamjerke je po jedno poluvrijeme na mečevima protiv Širokog Brijega i Posušja, gdje nisam bio zadovoljan kako smo djelovali. U ostalim mečevima itekako smo pokazali da imamo kvalitet i da možemo da se nosimo sa svim rivalima. Niko nas nije nadigrao, a zaista nismo imali sreće, ni iskustva u pojedinim duelima. Protiv Veleža smo dva puta vodili i nismo uspjeli da sačuvamo prednost, ostali smo u sudijskoj nadoknadi bez pobjede protiv Željezničara, te smo doživjeli poraz od Tuzle u sudijskoj nadoknadi. Sigurno da žalimo za tim bodovima jer bi puno bolje stajali, a mislim da smo našim igrama itekako zaslužili bolji skor. No šta je tu je pauza je pred nama da napravimo analizu i unaprijedimo našu igru – istakao je trener Marko Tešić.

FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Stručnjak na klupi Rudara je posebno ponosan na činjenicu da je njegov tim među najmlađima u ligi i da je tokom mečeva najmanje pet bonus igrača bilo u igri.

– Ponosni smo na to da smo imali pet mladih igrača gotovo stalno u igri. Sadiku, Pavlović i Dojčinović u odbrani , Amoa i Santos u napadu su sve mladi fudbaleri. Bio je tu Bilbija dok nije povrijeđen a šansu je dobio i Danilo Marmat, te u finišu sezone i Tomislav Knežević. Dizali smo formu, a iako smo bili veoma oslabljeni veoma sam zadovoljan partijom protiv Borca. Očekujem od ovih momaka da i u nastavku sezone pruže još bolje partije. Naš najveći problem je naš teren koji je među najlošijima u prvenstvu i koji nam ne dozvoljava da nametnemo svoju igru kroz posjed, već moramo da tražimo šansu kroz kontranapade – dodao je Tešić.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

O tome da je Rudar napravio veoma dobar poseao u jesenjem dijelu sezone svjedoči i činjenica da se dosta igrača nalazi na listi želja vodećih klubova iz BiH kao i iz regiona.

Svakako najtraženiji je Žozef Amoa najbolji strijelac ekipa sa sedam golova, kao i Klarismario Santos koji je najbolji asistent sa šest dodavanja.

U fokusu su i Nikola Mandić, Rijad Sadiku i Jovan Vladimir Pavlović, tako da je pred upravom Rudara težak zadatak da sačuva igrački kadar.

– Fudbaleri koje ste pomenuli imaju važeće ugovore sa Rudar Prijedorom i sve zavisi od stava uprave da li će ostati u klubu. Moja želja kao trenera je da ostanu u timu i da imamo okosnicu i za nastavak sezone. Spominjao sam njihovu mladost i vjerujem da nakon zajedničkih priprema oni mogu još da napreduju i da oni , ali i Rudar kao ekipa bude barem još 20 posto bolji. Smatram da imaju prostora za napredak, a da bi ostankom u našem klubu imali adekvatnu minutažu i šansu za dokazivanje – jasan je Tešić.

Već sad je jasno da će četiri ekipe boriti za opstanak.

– Zavisiće dosta od rasporeda i međusobnih duela. U finišu se i Radnik podigao i pokazao da se ne smije otpisivati. Uspjeli su i oni da osvoje neke bodove mimo mečeva protuiv direktnih rivala ,a li ipak očekujem da ti mečevi umnogoime odluče o opstanku. Vjerujem u svoje momke i ovo što radimo tako da se nadam da ćemo izaći kao pobjednici – poručio je Tešić.

Izvor: Srpskainfo