Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Investiciono-razvojna banka opravdala sve razloge svog postojanja, da je potrebna Srpskoj i da se mora ojačati zarad nastavka podrške privredi.

Višković je podsjetio da je IRB do sada uložio više od 2,8 milijardi KM u privredu, a posebno se istakao na planu stambenog zbrinjavanja mladih bračnih parova.

– Cilj je da IRB nastavi da radi što bolje u interesu Republike Srpske i njenih stanovnika – rekao je Višković povodom obilježavanja 15 godina Investiciono-razvojne banke.

On je podsjetio da je IRB pružio značajnu podršku privredi tokom pandemije virusa korona.

Premijer Srpske je danas dobio zahvalnicu za doprinos radu IRB-a.

Vršilac dužnosti direktora IRB-a Dražen Vrhovac rekao je da je ova finisijska ustanova ostavila neizbrisiv trag u društveno-ekonomskom životu Republike Srpske, što je pokazano i u vremenu pandemije.

– Ostali smo oslonac privredi, stanovništvu i Republici Srpskoj – istakao je Višković.

Ministarka finansija Zora Vidović čestitala je jubilej IRB-u i zahvalila za kreditni doprinos privredi Republike Srpske.

– IRB je sve vrijeme radila da pomogne i unaprijedi biznis u Republici Srpskoj, ali i pomogne fizičkim licima i mladim bračnim parovima da obezbijede stambeni prostor. Svemu tome dajemo i davaćemo podršku iz Vlade s ciljem da uslovi na tom planu budu što povoljniji – rekla je Vidovićeva.

Ona je dodala da je u planu prekompozicija IRB-a kako bi ova banka dobila veća ovlaštenja.

Proslavi jubileja IRB-a u Banjaluci prisustvovali su i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević i predsjednik Unije udruženja poslodavaca Saša Trivić i drugi gosti.

Autor: SRNA/ATV