Hrvati u crtanom filmu za djecu, po hitlerovskom receptu, Srbe prikazali kao pacove koji iz Knina bježe na traktoru! U Briselu na to svi ćute!

Evropska unija ponovo ne reaguje na najgore i najcrnje ustaško ludilo!

U Briselu juče niko nije ni pomislio da osudi crtani film objavljen u Hrvatskoj, a u kome su Srbi protjerani u akciji ‘Oluja’ prikazani kao pacovi koje je ustaški pjevač Tompson svojom ‘čarobnom frulom’ strpao u traktor i zauvijek otjerao iz Hrvatske!?!

Zvaničnici EU tako su i definitivno pokazali da će Srbima i Srbiji uvijek i u svakoj prilici zamjeriti ama baš sve, a Hrvatskoj će ćutke preći i preko najgoreg nacizma! Iako smo funkcionere EU pitali da li će reagovati i osuditi gnusne napade na Srbe, njemačka poslanica u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon i portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Ernandez svojim ćutanjem praktično su podržale fašizam u Hrvatskoj. Stoga se s razlogom pitamo da li su Srbi i za EU pacovi kao što su za naciste bili Jevreji?

Poređenje s Jevrejima

Animirani film ‘Odlazak štakora iz Knina’ vjerno podsjeća na najgnusnije djelo Hitlerovog reditelja Frica Hiplera “Der ewige Jude” (Vječni Jevrejin), koje je imalo svrhu da opravda postojanje koncentracionih logora u Trećem rajhu, gde su Jevreji predstavljeni kao pacovi!

Srbi iz Hrvatske kažu da crtani film najstrašnije vrijeđa naš narod, ismjeva nacionalnu tragediju i činjenicu da je 1995. godine u akciji ‘Oluja’ protjerano 250.000 Srba, koji su bježali na traktorima spasavajući živu glavu dok su ih ustaše bombardovale i ubijale!

U skandaloznom crtaću autori su pokušali djeci da približe kako je izgledao rat devedesetih, pa se samim tim radnja odvija u kraljevskom gradu Kninu, u kome su ‘štakori’ dugo godina živjeli zajedno sa ljudima, a onda su odlučili ‘da svi štakori moraju da žive u jednoj čistoj štakorskoj državi, pa su počeli najstrašnije da maltretiraju ljude’.

Jasno je da tako aludiraju na Srbe, a kako opisuje narator, pacovi su ‘bili prava napast, krali su sve – od hrane i odjeće do traktora’, a kada je izgledalo da više nema nade, pojavio se svirač iz Čavoglave (Marko Perković Tompson), koji je melodijom pjesme ‘Šta se ono na Dinari sjaji’ namamio ‘štakore’ u čarobni traktor i zauvijek ih odvezao iz Knina, gdje se više nikada neće vratiti, a Hrvati sada ‘žive srećno do kraja života’.

Savo Štrbac, predsjednik Centra “Veritas”: Kao da se takmiče da što više ocrne Srbe

Savo Štrbac, predsjednik Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas”, kaže da je ovaj crtani film jedna od najogavnijih stvari koje su Hrvati uradili Srbima.

– U Hrvatskoj kao da se organizuje takmičenje ko će u negativnijem i odvratnijem svetlu da prikaže Srbe! Više se i ne iznenađujem, ali moram priznati da je ovo jedna od ogavnijih stvari koje su uradili. Do sada su pisane knjige, snimani su filmovi, a u pripremi je, kako su mi javili, i video-igrica o bici za Vukovar. A sada imamo i jezivi crtani film o ‘štakorima’… Ovaj crtani zaista prikazuje zvaničan stav Hrvatske. Odnekud su se pojavili prljavi, ružni, zli Srbi i okupirali njihovu državu, sve dok ih svirač nije “uz pesmu” uveo u magični traktor. Njihova poruka je da su se Hrvati samo branili od zlog neprijatelja. Zastrašujuće! – kaže Štrbac.

Milanović o ubistvu porodice Zec: Dobili su odštetu, šta još treba?!

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović zgrozio je javnost u Srbiji kada je rekao da su preživeli članovi brutalno ubijene srpske porodice Zec u Zagrebu pre 30 godina pozvani u vladu i dobili odštetu za ono što im se dogodilo, a zatim je upitao: “Šta još treba?”

On je dodao i da nema ništa protiv ideje da jedna ulica u Zagrebu dobije naziv po ubijenoj devojčici Aleksandri Zec.

Podsjetimo, u noći između 7. i 8. decembra 1991. godine, pripadnici specijalnih policijskih jedinica upali su u dom porodice Zec, kada su svi spavali. Uhapsili su, a potom i likvidirali oca, a zatim su oteli i ubili i majku i dvanaestogodišnju ćerku. Počinioci su uhapšeni, ali su svi kasnije oslobođeni zbog proceduralnih grešaka.

Bratu i sestri Aleksandre Zec, koji su preživjeli sakriveni u kući, 2004. je isplaćena jednokratna novčana podrška i to je jedini čin podrške od strane Hrvatske.

Vrijeđanje Srba

Anja Šimpraga, dete iz ‘Oluje’ i poslanica Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom saboru, najoštrije je osudila ovaj skandalozni film.

– Srpski narod je prošao strašnu golgotu i svako ismijevanje sudbine 250.000 ljudi i njihovo upoređivanje sa pacovima, za koje znamo šta simbolizuju, krajnje je sramotno i degutantno. Vijekovima su Srbi živeli u Kninu, žive i živeće. Napori koje svi ulažemo za bolji život ne smiju biti zatrovani ovakvim pokušajima onih koji zaista ne žele dobro ni Hrvatima ni Srbima – rekla je ona.

S njom se slaže i predsjednik SDSS Milorad Pupovac, koji kaže da se konačno mora stati na put delima koja vrijeđaju i ponižavaju Srbe.

– Objavljivanje ovakvih sadržaja na društvenim mrežama vrijeđa sve nas koji se sećamo progona većine naših sunarodnika, ruga se na najodvratniji način tom stradanju, podgrijeva mržnju prema Srbima i stvara prostor za nasilje prema preostalim Srbima koji danas žive u Hrvatskoj! – navodi Pupovac.

Hrvatska lektira – Roman o srpskim dječacima siledžijama

Hrvatska lektira za 6. razred osnovne “Moj tata spava s anđelima – Mali ratni dnevnik” prikazuje Srbe kao neprijatelje. U romanu su dječaci srpske nacionalnosti prikazani kao siledžije i huligani koji nose noževe, a mali Hrvati se brane vješalicama za garderobu!?!

Roman prati razmišljanje “djevojčice Cvjete Matković” iz Osijeka, a između ostalog pojavljuje se i rečenica: “Svi su dečki na početku sastava napisali Kroacija i Za dom spremni…”. Tako je ustaški pozdrav serviran kao nešto normalno i prihvatljivo.

Analitičar Saša Borojević, koji se godinama bavi zločinima koje su Hrvati počinili nad Srbima, istakao je da ustaše sada imaju za cilj da mržnjom zadoje i svoju djecu.

– Ustaška država i tvorevina pomno i uspješno radi na podmlatku svoje nove budućnosti, koja će se baviti i dalje genocidom kao što su se bavili i njihovi djedovi u Jasenovcu, i njihovi očevi u “Oluji” – kaže Borojević.

Jači od mržnje

“Vijekovima su Srbi živjeli u Kninu, žive i živjeće, jači smo mi od sve te mržnje”, Anja Šimpraga, srpska poslanica u Saboru.

Izvor: informer.rs