Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović obišla je danas područno odjeljenje Osnovne škole ” Petar Petrović NJegoš” Busnovi u Rakelića lugu gdje je završena obnova podova u učionicama koju je finansirala Gradska uprava.

Kasalovićeva je ovom prilikom novinarima izjavila da je tokom ove godine Grad Prijedor realizovao niz malih projekata sa ciljem unapređenja nastave posebno u osnovnim školama .
” Ta sredstva su izdvajana za reparaciju dotrajalih objekata, za unapređenje nastave, za nabavku didaktičkog materijala za sredstva za produženi boravak i opremanje kabineta i škola u skladu sa budžetskim mogućnostima. Ovdje smo obezbijedili sredstva za zamjenu podova odnosno postavljanje laminata”, istakla je Kasalovićeva.
Ona je dodala da je prethodnih godina rađeno na obnovni škole u Rasavcima , da je ove godine izvršena reparacija grijanja u njoj, kao i da su nabavljene peći u područnom odjeljenju Gornji Petrov Gaj.
” Na području grada imamo 12 osnovnih škola i 36 područnih odjeljenja i svakako ćemo gledati da pomognemo koliko možemo jer su to seoska ruralna područja sa malim brojem učenika gdje je neophodna briga i lokalne zaejdnice”, dodala je Kaslovićeva.
Direktor Osnovne škole ” Petar Petrović NJegoš” u Busnovima Milanka Tevanović je izjavila da ova škola ima pet područnih odjeljenja i ti školski objekti su prilično dotrajali te da je saradnja sa Gradskom upravom veoma kvalitetna i uspješna.

” Svako ulaganje u njih je od velikog značaja i primjetno je jer poboljšava uslove i kvalitet rada.Što se tiče ovog područnog odjeljenja Rakelića lug ovdje imamo devet učenika i radi se kombinovano u dvije učionice i sa dvije učoiteljice.Ova zamjena podova koju je obezbijedila Gradska uprava je nama od velikog značaja i omogućuje djeci daleko bolje i ljepše uslove ,a nastavnicima kvalitet rada”, istaskla je Tevanovićeva.
Ona je dodala da u ovom objektu postoji potreba za postavljanjem keramičkih pločica u holu.

Izvor: prijedorgrad