Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora, Slobodan Javor, na predizbornom skupu u Gomjenici rekao je da je upoznat sa problemima sa kojima se suočava ovo mjesto, da je dio njih nova gradska vlast ove godina riješila, poput izgradnje igrališta i uklananja divlje deponije. On je dodao da će se tako nastaviti i dalje, rekavši da se radi na izgradnji 800 m rasvjete, te da će naredne godine biti asfaltirani i određeni putni pravci u Gomjenici.

– Pri kraju su i aktivnosti  za tendere za projekte zaštite od poplava. Tokom januara naredne godine raspisaćemo dva tendera u saradnji sa „Vodama Srpske“. Riječ je o sanaciji rijeka Miloševice i Gomjenice, što je bitno ne samo za mještane ovog naselja, već za čitav grad – rekao je Javor.

Podršku Javoru pružio je i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je poručio da će zajedno raditi na rješavanju otvorenih pitanja koja treba da mijenjaju suštinu života u Prijedoru.

– To su stvari kao auto-put, kao bolnica. Danas sam razgovarao sa nekim investitorima o jednoj fabrici koja bi ovdje privukla  300-400 radnika, ali o tom sad ne mogu ništa više da kažem. Prijedor zaslužuje da bude grad sa posebnom pažnjom. I to smo učinili u posljednjih godinu i po dana, radeći sa gradskom aministracijom na definisanju otvorenih projekata i programa – rekao je Dodik.

On je dodao da je Javor njegov kandidat, ali da je ubjeđen i da je kandidat građana Prijedora.

Izvor: kozarski