Svi koji pokušavaju da pronađu rupe unutar SNSD-a kako bi ugrozili njenog lidera Milorada Dodika rade uzaludan posao i trebalo bi od toga da odustanu jer je vladajuća partija u Republici Srpskoj u potpunosti jedinstvena i odlučna da Srpskoj vrati ustavni kapacitet predviđen Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumom, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da oni koji ne žele dobro Republici Srpskoj smatraju da je prvi korak koji bi trebalo učiniti da bi joj se naštetilo – uklanjanje Dodika.

Međutim, Dodik ima demokratski legitimitet i nesumnjivi je lider srpskog naroda u BiH, izjavio je Kovačević za “Sputnjik”, komentarišući medijske spinove koji su u javnost balkanskih država pušteni prije nekoliko dana, da unutar rukovodstva Republike Srpske i vladajuće partije postoje pojedinci koji su spremni da politički izoluju Dodika.

On je istakao da ne vjeruje u to da bilo ko iz državnog rukovodstva Srbije ili državnog rukovodstva Republike Srpske na bilo koji način učestvuje u takvim zavjerama.

“Radi se samo o tome da se medijskim spinovima pokušava oslabiti srpsko jedinstvo, kako u Srpskoj, tako i u opštem smislu, u jednom od najznačajnijih trenutaka u istoriji Republike Srpske”, istakao je Kovačević.

Kovačević je napomenuo da Dodik vodi politiku srpskog naroda u Republici Srpskoj.

“Ono što je za sve te ljude bitno je i to da treba da znaju da Milorad Dodik ne vodi samo politiku Milorada Dodika, bez obzira što on u najvećoj mjeri učestvuje u kreiranju takve politike, njenom sprovođenju i preuzimanju odgovornosti za nju. Ali, ono što je suština, tu se radi o politici srpskog naroda u Republici Srpskoj i o politici Republike Srpske”, objasnio je Kovačević.

Autor: SRNA/ATV