Jučerašnji dan u Republici Srpskoj obilježilo je zasijedanje Naroden skupštine Republike Srpske i usvajanje zaključaka u vezii sa vraćanjem nadležnosti sa nivoa BiH na Republiku Sprsku.

Dio opozicije u jednom trenutku odlučio je da napusti zasijedanje.

U salu Narodne Skupštine vratilii su se pojedini poslanici da diskutuju poput Nebojše Vukanovića, Darka Babalja i Tomice Stojanovića.

Na početku zasijedanja, lideri svih parlamentarnih stranka imali su priliku za uvodna obraćanja, što su i iskorititli.

Dok je trajalo zasijedanje Narodne skupštine, u večernjim časovima, lideri SDS-s i PDP-a, Mirko Šarović i Branislav Borenović gostovali su na BN televiziji.

Učesnici emisije bili su i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA te Vehid Šehić, nekadašnji predsjednik CIK-a BiH a danas analitičar.

U emisji su izneseni već ranije poznati stavovi ali je većini tvitereša zasmetalo zašto BN, na dan kad se u Skupštini, usvajaju veoma važni zaključći u goste dovodi lidera SDA.

Takođe, većina je zamjerila Borenoviću i Šaroviću zašto su „baš danas“ izašli iz Skupštine i otišili da „slušaju Izebegovića.“

Šaorović je u emisji da je sve ovo u vezi prenosa nadležnosti vrlo opasan igra a Borenović da pitaš šta se hoće sa postići sa cijelom pričom.

Izebegović je podržao lidere SDS-a i PDP-a, dodavši da je pokušaj prenosa nadležnnosti udar na ustavni poredak BiH.

Zajednički zaključak Izebegovića, Šarovića i Borenovića je da ovaj proces može da skupo košta građane Republike Srpske.

Sa ovim zaključkom nisu se složili brojni tviteraši:

Izvor: Faktor