Društvene mreže su se usijale nakon jučerašnjeg skandala sa obajvljivanjem eksplicitnog snimka, sada bivšeg PDP-ovca i odbornika u Skupštini grada Banjaluka, Ivana Begića.

“Opoziciji je sve dozvoljeno, sad je sve jasnije ko stoji iza njih!”

“Podrška Ivanu Begiću!”

“Opozicija se počela sprdati sa narodom, osudjuje ostale za postupke koje oni sami rade”, neki su od komentara.

Branislav Borenović, lider PDP-a kaže za ATV da je Begić odluku o istupanju iz stranke donio iz privatnih razloga i da ga treba podržati i razumjeti. Prstom upire u SNSD, a o njegovom odlasku iz partije ne bi mnogo da komentariše.

“Hoće li, da kažem stranka i koliko biti na šteti zbog njegovog odlaska? Pa neću to da komentarišem, znate. To su lične stvari, privatne i najbolje ne zadirati u privatne odnose. U svakom slučaju život ide dalje.  Vidim da neki iz SNSD-a likuju, od ushićenja ne mogu da spavaju. To je njihovo neko zadovoljstvo, traže neku vrstu lične satisfakcije, ali dobro to su takvi ljudi zato se i nalaze u SNSD-u”, izjavio je Branislav Borenović, predsjednik PDP.

“Društvo ste zatrovali vi, skandal i rijaliti politika vaše je intelektualno vlasništvo. Zapitajte se ko se juče nije oglasio! Kome koristi jučerašnji snimak? Vaše međusobne obračune i prljav veš ne pripisujte SNSD-u”, poručuje PDP-ovcima Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini. Opoziciju smatra licemjernom, jer traži podršku i razumjevanje za Begića, dok nisu imali milosti prema Daliboru Pavloviću zbog afere sa jednom Prijedorčankom.

“Do prije mjesec – dva dana svi oni su objavljivali snimke o gospodinu Daliboru Pavloviću. Vukanović je otvoreno prijetio, ucjenjivao Pavlovića da podnese ostavku inače će on objaviti druge snimke. Zašto bi baš nama bilo važno da se baš na taj dan objavi ovakav nekakav snimak. Pa upravo njima je valjda trebalo biti važno da po ko zna koji put bježe sa sjednice i neće da galasaju o važnim istorijskim odlukama desi tako nešto što će takvo njihovo postupanje staviti u prvi plan. Meni je mnogo logičnije da je njima to bilo važno da se takav neki snimak pojavi nego nama”, kaže Srđan Mazalica, poslanik SNSD u Nardonoj skupštini Republike Srpske.

”Ko god je pustio privatni snimak dvojice mladih političara nije to trebao uraditi danas. Danas je jedna od najvažnijih sjednica Nardodna skupštine od kada postoji Republika Srpska”. Ovo je danas napisao narodni poslanik SNSD-a, Momčilo Antonić. On smatra da PDP pokušava žrtvovati Begića kako bi izolovali i sačuvali Draška Stanivukovića.

“Ako je koincidencija: specifični ben kod pupka, brojanica, način odmahivanja rukom, zajednički život i slično, zašto je Stanivukoviću trebao cijeli dan da demantuje svoje prisustvo i da li nas čeka, kao u slučaju Pavlović, dodatni kompromitujući materijali da bi preuzeo odgovornost za ”ponašanje nedostojno funkciji koju obavlja”?”, napisao je Antonić.

U javnosti su se pojavile spekualcije da je Begić u društvu gradonačelnika Banjaluke što insinuira i početak snimka. Antonić još piše da je juče po prvi put vidio iskrene osmjehe ljutih opozicionara u Skupštini koji su se, navodi, naslađivali nesrećom svojih kolega.

”Mi, koji smo zajedno sa našim porodicama više puta bili žrtve Stanivukovićevih i Begićevih konstrukcija na portalima i mrežama bili smo više tužni zbog nejedinstva u Parlamentu nego što smo likovali snimku koji su oni sami snimili”, napisao je još Antonić.

Izvor: ATV