Nakon što je u javnost dospio eksplicitni snimak PDP-ovog odbornika Ivana Begića, on se nakon par sati oglasio na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

Begić je napisao: „ Svjestan sam odgovornosti koju imam kao javna ličnost, zbog toga se povlačim iz politike, predajem mandat odbornika i napuštam PDP“.

Begić je očigledno postao i svejstan da je otišao predaleko ovom izjavom pa je dan nakon ove objavio još jednu poruku u kojoj je bio malo blaži nego prethodni dan. Begić je napisao sljedeće: „Odlučio sam da se povučem iz politike na neko vrijeme, ne iz straha od osude zbog privatnih video snimaka koji su se pojavili, nego zbog zdravstvenog stanja koje se nakon svega naglo pogoršalo“.
Begić je i dodao kako je njegovo dosadašnje ponašanje prouzrokovano bolešću koja je odgovorna za greške, teške izjave, grube riječi i nepromišljene poteze.

Od vrijeđanja odbornika u Skupštini Grada do nedozvoljenog fotografisanja pojedinih osoba. Međutim, do sada se u Begićevom životu nije pojavilo ništa slično eksplicitnom snimku koji je morao opravdati izvjesnom bolešću. Begić nije naveo o kojoj se bolesti radi.

Podsjetimo, njegovi saradnici i kako se oni vole nazivati – saborci iz PDP-a uključujući njegovog najvjernijeg prijatelja, gradonačelnika Draška Stanivukovića su Begića „podržali“ tek po nekom porukom i tvitom u kojima su prostor više koristili kako bi vodili rasprave sa svima onima koji su osudili Begića, a Stanivukoviću je trebalo čak nekoliko sati da sa svojim timom ljudi osmisli adekvatnu poruku podrške Begiću.

Izvor: banjaluckeprice.net