Mirko Mrđa koji se ubio zbog kredita koje je vraćao za Anu Jež i njenog nevjenčanog supruga Gorana Štekovića, po svemu sudeći, nije jedina žrva prljave prevare ovog dvojca.

Odmotava se jedno čudno klupko još čudnijih dešavanja u Prijedoru.

Zašto se o ovim stvarima do sada ćutalo, kojim političkim strukturama je sve ovo odgovaralo, naslućuje se. Koliko je povezanih lica, koliko interesa i koliko laži, pitanje je svih pitanja.

Spisak žrtva Štekovića i njegove supruge Ane Jež koja se predstavljala kao moralni uzor i nevina žena kojoj je bivši gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović slao fotografije je dugačak.

Vlasnik firme „Beben“ iz Prijedora Igor Beben priča da je za njih morao da vrati oko 120.000 KM kredita.

KM kredita.

Prenosi loklani portal sanamedia.info.

-Po mom mišljenju Goran Šteković nije bio inteligentan da sve to organizuje, već je iza njega stajala njegova nevjenčana supruga Ana Jež. On je bio dobar čovjek samo je upao u kandže te žene i pao pod njen uticaj, ona iz sjenke vlada i radi to što radi ističe Beben.

On navodi da je zbog ove kreditne prevare predao krivičnu prjavu za privredni kriminal 24. 06. 2008. godine.

-Nikada ništa nije urađeno po pitanju moje prijave, a oni su uništili najmanje pet preduzetnika i njihove familije. Imam sve uplatnicu za kredite koje sam im vraćao-kaže on.

Beben dodaje da je kao fizičko lice tužio Gorana Štekovića i da je sudskim putem naplatio od njega oko 11.000 KM.

-Ja sam za njega platio oko platio oko 120.000. Međutim, ništa nisam napaltio od „Šteković prometa“, već samo od Štekovića kao fizičkog lica oko 11.000 evra- navodi Beben.

Dodaje da su u tadašnje vrijeme svi privrednici podizali kredite sa ciljem da šire proizvodnu, i bili jedni drugima žiranti.

-Takvu situaciju Šteković i Jež su iskoristili i različite grupe vodili kod različitih banaka. Mi smo svi bili mladi i neiskusni. Ana Jež je izmanipulisala i svog bivšeg muža Nedeljka Japundžu jer je mene ubjedila da budem žirant njenom bivšem mužu. On je podigao novac i dao Ani i Goranu. Vratio sam taj kredit, tužio sam i dobio presudu, a nisam ni marke naplatio za taj kredit koji je iznosio između 2.000 KM i 3.000 KM-kaže Beben.

Tvrdi da su Štekovićevi žiranti vratili oko 400.000 KM za njega.

Beben priča da su se Ana i Goran ljudima lažno predstavljali kao veliki prijatelji i navodi primjer da je njegovoj ženi nakon poroda Ana Jež u bolnicu poslalal 101 ružu.

Beban tvrdi da nije jedini koji je vrćao njihove kredite,te navodi više imena prevarenih prijedorčana.

U međuvremenu, na Fejzbuku se oglasila i Ana Jež.

Napala je sina pokojnog Mirka Mrđe, koji je izvršio samoubistvo, kako je napisao u oproštajnom pismu, jer nije mogao da vraća kredite koje su podigao Goran Šteković.

Za Duška Mrđu rekla je da je „moralna gromada“.

Tvrdi da je prika Saše Bursaća i da laže kako bi umanjio štetu njenim javnim nastupima. Opek kaže kako njenog imena nema ni u jednom papiru u Bankama u kojima je Goran Šteković oštetio žirante i banke.

Igor Beban, javno dovodi u pitanje i diplomu prosvetnog radnika Ane Jež.

Sumnja da je položila sve potrebne predmete da bi bila profesor razredne nastave.

Priznaje da sa njom nije potpisao ni jedan papir o kreditima ali tvrdi da je ona izmanipulisala Gorana Štekovića te je on u njeno ime sve radio.

Autor:Sanameida.info/Faktormagazin.ba