Bivši odbornik PDP, Ivan Begić oglasio se ponovo na svom fejzbuk profilu.

Uz patetičnu objavu priložio je poruke podrške svoje majke i najavio da se iz politike nije povukao trajno, nego privremeno.

Ono što malo ko primjećuje da bivši odbornik i visoki funkcioner PDP-a već dva dana javno priznaje da ima ogromih zdravstvenih problema i da mu se stanje naglo pogoršalo te je „ponovo“ završio kod psihijatra.

Danas je otišao i korak dalje i naprasno tvrdi:

„Ono što javnost ne zna, jeste da se od rođenja borim sa bolešću koja je odgovorna za mnoge moje greške, teške izjave, grube riječi i nepromišljene poteze koje sam imao, ne samo u karijeri nego i u životu.“

Da li ovo priznanje znači da je „bolesni“ Begić političke protivnike nazvao fašisitima, da li ovo znači da je očigledno „teško bolesni“ odbornik Ivan Begić, prošle sedmice doveden na skupštinsko zasijedanje Grada Banjaluka da bi držao kvorum i bio odlučujući glas za usvajanje rebalnasa budžeta Grada?

Pitaju danas mnogi na raznim forumima i fejzbuk grupama.

Podsjećamo, Ivan Begić proteklih nekoliko godina, u žaru političke borbe, napravio je nekoliko incidenata:

Tako je 26.juna 2018. godine, vraćajući se iz Novog Grada na magistralnom putu napao radnike Prijedorputeva.

U tom incidentu automobilom je oborio nekoliko čunjeva a kasnije se pravdao da radovi nisu bili obilježeni na adekvatan način.

Ostaje upamćen i napad na radnike Fabrike „Bema“ u vrijeme prvog talasa korone.

Tog, 24.marta 2020.godine bio je i priveden u policiju.

U tom incidentu udario je radnika obezbjedjenja ove fabrike a opet je sve iskorišćeno za politčke potrebe i Begić je ispao žrtva.

Slično je bilo i kada je odbornike skupštine većine u Gradu Banjaluka, nazvao fašistima.

Kad se uvidjelo da je pretjerao brzo se javno izvinio i sve se završilo na tome.

I u maju ove godine je privodjen jer se nije želio odazvati pozivu na informativni razgovor u policiju.

Tokom predizborne kampanje 2018. godine ispred kuće Draška Stanivukovića razbijen je automobil koji je koristio Ivan Begić.

Takodje, u februaru 2019. godine je priveden u policiju a u javnosti je isplivala afera jer je pustio audio snimak svog ispitivanja u policiji.

Ivan Begić se tokom zadnje četri godine malo predstavljao kao novinar, malo kao političar a najviše je ostao poznat kao porodični prijatelj i saborac Draška Stanivukovića.

Dovodi se i u vezu sa nekoliko anonimnih portala koji veličaju Draška Stanivukovića a Faktor je više od mejsec dana objavio da se Begić povlači iz politike i da je registrovao kompaniju koja je vlasnik nekoliko portala.

Na tim krilima domogao se odborničkog mandata u Banjaluci a na incijativu Stanivukovića imenovan je za predsjednika mladih PDP-a.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković kao i vrh PDP-a podržali su Begića u njegovoj borbi žrtve zbog pojavljivljanja privatnog snimaka.

Gradonačlenik i Begićev kućni prijatelj čak je otišao toliko daleko da je javno iznio činjenicu da se čuo sa psihijatrom koji liječi njegovog saborca:

„Psihijatar koji je danas razgovarao sa Ivanom mi je rekao da je ovo zločin prema jednom čovjeku.

Međutim, forumaši pitaju da li će neko u ovoj partiji odgovarati što je, prema vlastitom priznanju, bolesnom čovjeku, omogućio tako strelovit uspon u politici i javnom životu Republike Srpske?

Autor: Faktor