U Prijedoru se danas održavaju izbori za gradonačelnika.

Prošlo je dva mjeseca otkako je Dalibor Pavlović podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Prijedora, a večeras će biti proglašeno ime onog kandidata koji će zauzeti fotelju.

Kako je saopšteno iz Centralne izborne komisije, biračka mjesta će biti otvorena od sedam časova, a zatvorena u 19 časova.

Na glasačkom listiću za izbor gradonačelnika Prijedora nalazi se 14 kandidata.

Za potrebe održavanja prijevremenih izbora u Prijedoru, kako je saopšteno iz CIK, određeno je 130 redovnih biračkih mjesta i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, formirana su tri mobilna tima i jedan poseban COVID-19 mobilni tim.

– Pravo glasa na prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedor, prema biračkom spisku zaključenom u ponoć na dan 22. novembra, ima 86.329 birača, uključujući 608 birača registrovanih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Prijedoru  i 2.851 birača registrovanog da glasa putem pošte – saopštili su iz CIK.

Dodaju da je za posmatranje prijevremenih izbora u Prijedoru Centralna izborna komisija BiH akreditovala 148 posmatrača udruženja građana i dva posmatrača OHR, dok je za akreditovanje posmatrača političkih subjekata za posmatranje rada biračkih odbora i gradske izborne komisije nadležna Gradska izborna komisija Prijedor.

– Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Prijedora provode se u uslovima epidemije COVID-19, te u skladu sa Instrukcijom o postupanju tijela za provođenje izbora na izborni dan u uslovima epidemije Covid-19 od 26. juna 2020. godine i uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera nadležnih organa – poručuju iz Centralne izborne komisije.

Izvor: Srpskainfo