U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti sunčano na sjeveru i jugu, a na zapadu i istoku umjereno do pretežno oblačno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Ujutru će biti malo do umjereno oblačno i hladno uz mraz, po kotlinama sa maglom, te na istoku na planinama ponegdje sa slabim snijegom.

Јutarnja temperatura od minus šest do nula, na jugu do tri, a najviša dnevna od nula do pet, na jugu do devet stepeni Celzijusovih.

Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus 12, Han Pijesak i Ivan sedlo minus četiri, Kalinovik, Mrakovica i Sokolac minus tri, Srebrenica minus jedan, Višegrad, Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Šipovo, Rudo, Livno, Sarajevo i Zenica jedan, Doboj i Ribnik dva, Bileća tri, Srbac, Grude i Sanski Most četiri, Novi Grad, Banjaluka, Bihać, Prijedor i Trebinje pet, Mostar šest, te Neum sedam stepeni Celzijusovih.

Visina snijega u 13.00 časova: Bjelašnica 96, Han Pijesak 67, Sokolac i Ivan sedlo 35, Srebrenica 27, Gacko 20, Gradačac 13, Bijeljina i Sarajevo 12, Šipovo 10, Višegrad, Ribnik osam, Mrakovica šest, Rudo tri i Livno dva centimetra.

U utorak, 14. decembra, jutro će biti umjereno do pretežno oblačno i hladno, mestimično sa mrazom, na jugu vedro, a lokalno po kotlinama i oko rijeka sa maglom.

Tokom dana sunčano, osim na sjeveru, gdje će se zadržati niska oblačnost do kraja dana. Na jugu vjetrovito.

Јutarnja temperatura od minus tri do dva, na planinama od minus devet, na jugu oko četiri, a najviša dnevna od nula do pet, na jugu do devet, a na planinama do minus tri stepena Celzijusova.

U srijedu, 15. decembra, jutro umjereno do pretežno oblačno i hladno, na jugu vedro, na planinama veoma hladno.

Tokom dana se zadržava oblačnost u većini krajeva, dok će na jugu biti sunčano. Na sjeverozapadu je moguća koja kap kiše predveče.

Јutarnja temperatura od minus četiri do dva, na planinama od minus 10, a najviša dnevna od jedan do pet, na jugu devet, te na planinama do minus tri stepena Celzijusova.

U četvrtak, 16. decembra, jutro pretežno oblačno i hladno, na planinama umjeren mraz, na jugu vedro.

Tokom dana se zadržava oblačnost u većini krajeva, dok će na jugu biti sunčano.

Јutarnja temperatura od minus dva do dva, na planinama od minus sedam, a najviša dnevna od nula do pet, na jugu devet, te na planinama do minus dva stepena Celzijusova.

Autor: SRNA/ATV