Gospodinu Salkiću je nedjeljom očigledno dosadno te je odlučio da izmislja načine kako da nanese štetu Republici Srpskoj i Srbiji, pa se sjetio svoje oprobane metode, izmišljati neke nove žrtve, izjavio je zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske, Siniša Vidović.

Kako je najednom lokacija hidroelektrane Buk Bijela, koja je trn u oku muslimanskih političara, sad odjednom i lokalitet masovne grobnice – poručuje Vidović.

Vidović ističe da je tačno jedan dan nakon pomoci Republike Srbije povratnicima u Bosanaski Petrovac, medju kojima je znatan broj bosnjackih porodica, Ramiz Salkic pokušava sabotirati ekonomski razvoj i ulaganja te iste Srbije u BiH, a sve zbog svojih ličnih frustracija i patološke mržnje Srba, i pokazuje da su mu najmanje bitne žrtve njegovog naroda, kad ih tako olako svuda trpa.

– Postujem sve zrtve, svih ratova, i ljudska je obaveza imati saosjecanja prema bolu drugog čovjeka, ali takodje je i ljudska obaveza raditi za dobro zajednice, što očigledno Salkic ne praktikuje. Od HE Buk Bijela će svi imati korist bez obzira na nacionalnost. To je razvoj i nerazumno je minirati napredak ekonomije i stabilnost energetskog sistema kao sto to čine bošnjacki političati – dodaje Vidović.

– Ja ga lično pozivam da već sutra nas dvojica odemo na lokacije koje on spominje i potražimo te grobnice, masovne  – zaključuje Vidović.

Izvor: Srpskainfo