Kada je osoba zaljubljena, na svet gleda potpuno drugim očima. Letargija i osećaj leptirića u stomaku javljaju se i kod muškaraca i kod žena. Ipak,”jači” pol retko kada govori o tome kako se u tim trenucima oseća.

Ovog puta oni su otvorili svoja srca i otkrili kako se zaista osećaju kada su zaljubljeni.

Nakon što je jedan od korisnika Reddita pitao muškarce: “Kakav je za vas osećaj biti zaljubljen?”, pristiglo je mnogo zanimljivih odgovora.

Ne trebaju vam ružičaste naočare

Kada sve novo prođe, nećete osetiti leptiriće svaki put kad pozove ili pošalje poruku. Tada jasnije možete da vidite njene mane i da joj dozvolite da i ona vidi vaše. Preživeli ste nekoliko nesuglasica, niste intimni svaki put kad uhvatite malo vremena nasamo… Ako vam je posle svega ovog ona i dalje privlačna i želite da provodite vreme sa njom to je to. Evoluirali ste u udobnost, stabilnost i sigurnost s tom osobom, piše 24sata.hr.

Srećni i sigurni

Srećni ste, osećate se sigurno, kao nikad pre. Želite učinite sve kako bi se i druga strana osećala isto.

Imate utisak kao da ste se otrovali hranom

– Za mene je ljubav poput mučnog osećaja u želucu kada ste mnogo gladni, ali želite da povratite pri pogledu na hranu, ili poput mirisa pića tokom strašnog mamurluka – glasio je jedan od komentara.

To je nešto duboko

– Pretpostavljam da je svako drugačiji, ali za mene je ljubav kada nekog stvarno poznaješ i kada imaš duboku naklonosti koja je dublja nego s bilo kim drugim, i kad s tom osobom imaš fizičku povezanost i intimnost – naveo je jedan od ispitanika svoje viđenje ljubavi.

Ljubav je neopisiva

Veoma je teško rečima opisati šta osećam prema njoj, ali osećam povezanost koju ne mogu da opišem. To je veza zbog koje znam šta ona oseća u bilo kojoj sekundi i znam da ona zna kako se ja osećam. Žrtvovao bih sve za nju i znam da i ona oseća isto. Ljubav se jednostavno ne može opisati, ali znam da sam u njoj.

Ljubav je kao kad dođeš kući

Svako ko kaže: Sreća, euforija, uzbuđenje… po mom mišljenju, mnogo greši. Prava ljubav je prijatna, oseća se ispravno, osoba se oseća kao kod kuće.

Zaljubljenost vas tera da slušate

Opčinjen sam njome, mogu da je slušam koliko god je potreno.

Postoje različite faze

Postoji nekoliko različitih faza. Početna privlačnost, opsesija i gledanje na nju kao savršenu, zatim nakon toga vidite pravu osobu i osećanja koja su preostala su prava ljubav ili ništa.

To je čista radost

To je kao da ste unutar radosti, kao da je radost nešto opipljivo i možete da se u nju umotate kao u ćebe. Nikad u celom svom životu nisam bio toliko zadovoljan.

Ljubav nije osećanje, samo po sebi

– Možda se mnogi ljudi ne slažu sa mnom, ali ja ne verujem da je ljubav jedno osećanje za koje se držiš. Ljubav je veza koja može da ima toliko različitih osećanja, uglavnom dobrih, ponekad loših, ponekad je i bez osećanja. Važno je da opraštanje i poštovanje vladaju vašim odnosom s obe strane. Trebali biste da se osećate potrebnim i željenim, a i oni – glasio je još jedan komentar.

Biti zaljubljen je svestan izbor

Ljubav je mesto gde nekome želite apsolutno sve najbolje i učinićete sve za njega. Sve osim tih osećanja nije ljubav, već privrženost ili zaljubljenost. Ljubav je namerna – ne događa se samo vama.

Reč je o zahvalnosti

Ljubav je sigurna. Topla. Budite zahvalni jer je vaš partner bio tu bez obzira na haos svemira i sveta. Ljubav je da budete ceo svet jedno drugom. Ljubav je kad nekog čekaš i ne želiš da se rastaneš od njega. Ljubav je biti miran glas tokom napada panike i veliki zagrljaj nakon lošeg dana. Ljubav se budi i vidi kako neko malo telo zauzima 80 odsto kreveta, gurajući tvoj znatno veći okvir do ivice. Ljubav je kad s nekim deliš dušu.

Kada znaš da ne želiš nikog drugog

-Kad te “napadne” privlačnija žena, ali više voliš svoju devojku pa to ne uzmeš u obzir, e to je prava ljubav – zaključio je jedan od muškaraca.

Izvor: prva.rs