Slavilo se sinoć u SNSD-u. Slobodan Javor novi je gradonačelnik Prijedora. Iza sebe je, za nekoliko hiljada glasova ostavio rivala, DNS-ovog Gorana Predojevića. Pobijedila je, kaže novoizabrani gradonačelnik, najbolja opcija za Prijedorčane.

“U našem gradu ima dovoljno mjesta za sve. Svi treba zajedno da radimo i gradimo. Da mladim naraštajima ostavimo u najoljem mogućem svjetlu. Želim da se zahvalim svim koalicionim partnerima koji su stali uz nas. Koji su nas podržali od prvog dana. Naša koalicija je čvrsta”, rekao je Slobodan Javor.

Prijedor tek čekaju velike stvari, obećavaju u SNSD-u. Ovo, kaže lider stranke Milorad Dodik, nije poraz drugih, već pobjeda odgovornih.

“Mnogo toga se nadvilo nad Republikom Srpskom i nad SNSD-om kao vladajućom političkom strukturom sa koalicionim partnerima. Ali ovo dolazi kao melem na ranu koju su otvorili neki koji su mislili da mogu da odsijeku i da amputiraju SNSD kao političko tijelo iz Republike Srpske. To naravno, nije moguće”, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Dok su jedni slavili pobjedu, drugi su se mirili sa porazom. Boljem su, na kraju, čestitali pobjedu.

“Ja jedino što mogu reći da smo mi u ovu kampanju ušli da predstavimo naš program i da predstavimo kako mi želimo da grad Prijedor izgleda u budućnosti i da donesemo određene promjene. Građani su izabrali nešto drugo i ja to lično podržavam”, kazao je kandidat opozicije za gradonačelnika Prijedora, Goran Predojević.

“Muški je priznati poraz i čestitati pobjednicima. Ovom prilikom želim da čestitam novom gradonačelniku Prijedora gospodinu Javoru”, rekao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Dan nakon izbora, Prijedorčani sabiraju utiske. Kažu, očekivana pobjeda Slobodana Javora.

“Očekivano. Sve je onako kako je trebalo biti. Pa da će nastaviti kako je bilo u proteklih godinu dana. Sa razvijanjem, sa radovima i sa svim planovima kakvi su i bili zacrtani. Naša sela dok je bio DNS, možda ja griješim, nikada mi nisu put nasuli ima 15 godina. Sad kad su ovi trebli da stupe, tad su cijelo selo obišli puteve su nasuli, ja sam prezadovoljna. I za njih sam glasala. Očekivani rezultati. 16 godina je bilo vladavine DNS i slabo je bilo. Očekujem bolje, sasvim normalno”, poručuju Prijedorčani.

Da ga čekaju velike obaveze i odgovornosti – tim riječima novoizabranom gradonačelniku obratio se lider SNSD-a.

Milorad Dodik, Javoru je obećao punu podršku i pomoć u tome da bude najbolji gradonačelnik.

Izvor: ATV