Policija u Prijedoru je nakon istrage utvrdila da je A.K. vlasnik lokala u Svalama kod Prijedora, lažno prijavio da mu je lokal opljačkan.

aime, osumnjičeni je krivično djelo koje je kvalifikovano kao teška krađa prijavio 7. decembra ove godine. U prijavi se navodilo da je nepoznata osoba, nakon provale, iz aparata za igre na sreću ukrala 1.790 maraka.

– Policijski službenici preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela teška krađa, došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem može dovesti lice A.K. iz Prijedora, vlasnik ugostiteljskog objekta u kojem je djelo i počinjeno – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni A.K. u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi počinio prijavljeno krivično djelo i otuđio novac, pritom fingirajući tragove načina izvršenja, koji su ukazivali da je djelo počinjeno od strane nepoznatog izvršioca.

– Nakon kompletiranja predmeta, protiv A.K. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo teška krađa – naveli su iz PU Prijedor.

Izvor: Srpskainfo