Tročlana porodica Tomić iz sela Balte, konačno je dobila novi krov nad glavom. Zahvaljujući predsjedniku Vlade Republike Srpske, Radovanu Viškoviću danas im je dopremljen stambeni kontejner u koji bi Tomići uskoro trebalo da se usele. Braća Milenko i Dragan i više nego obradovani. Kako kažu, teško je živjeti u kući koja se raspada. – Drago nam je što smo dobili kontejner da imamo gdje da živimo. Zahvaljujemo se Vladi Republike Srpske i pozdravljam sve dobre ljude koji su nam pomogli – poručuju Tomići.

Kontejner je dopremila i na već izgrađeni temelj postavila Republička uprava civilne zaštite, po nalogu premijera Radovana Viškovića. Kako bi Tomići mogli što prije useliti u ovaj stambeni kontejner, pomoć je obećala i ekipa Civilne zaštite RS.

– Premijer Višković izdao je nalog Republičkoj upravi civilne zaštite da dostavi jedan kontejner za stanovanje. Mi smo to danas uradili, a naše aktivnosti će i dalje biti vezane za ovu akciju. Pomoćićemo Tomićima, ne samo kao pripadnici Civilne zaštite RS, nego i kao građani RS –  rekao je Dragan Kos, pomoćnik direktora Republičke uprave civilne zaštite.

Akciju pomoći Tomićima pokrenula je naša medijska kuća i Udruženje Narodna kuhinja “Optimisti”. Kako ističu u ovom udruženju, za pomoć Tomićima kucali su na mnoga vrata, čak i premijera Srpske. – Ovom prilikom želim da se zahvalim pojedinim donatorima, posebno premijeru Viškoviću koji je prepoznao ovaj projekat i hvala mu. Hvala dobrim ljudima – rekao je Zijad Čanić, predsjednik Udruženja Narodna kuhinja “Optimisti”.

Braća Dragan i Milenko Tomić žive sa psihički teško oboljelom majkom. I njih dvojica su teškog zdravstvenog stanja. Jedino primanje im je 280 maraka socijalne pomoći. Za hranu se, kako kažu, lako snađu, ali problem im je bio smještaj, jer je stara kuća nakon prošlogodišnjeg zemljotresa u ruševnom stanju.

Izvor: ATV