Stručnjak iz oblasti bezbjednosti Dževad Galijašević izjavio je da je susret Udruženja generala BiH sa “bošnjačkim članovima” Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem ogolio namjeru /lidera SDA/ Bakira Izetbegovića da formira jednonacionalnu i islamsku vojsku pod krovom zvaničnih institucija BiH.

Galijašević je rekao Srni da je prijem nekadašnjih komandanata tzv. Armije BiH u Predsjedništvu nastavak ratnohuškačke politike SDA, jer se nijedan srpski, niti hrvatski general nije umiješao u političke odnose nudeći vojno rješenje krize.

– A sada je to učinjeno – rekao je Galijašević, te dodao da namjera ovog sastanka nije bila smirivanje tenzija, već upravo suprotno.

Galijašević je upozorio da je ovo prava prijetnja ratom i najava nastajanja nove muslimanske vojske.

Prema njegovim riječima, sastanak generala sa dvojicom od trojice članova Predsedništva BiH je sinhronizovan sa novim potezima iz Brisela, uključujući i prijeteće poruke o mogućoj novoj intervenciji NATO-a u BiH.

Gališević je dodao da nimalo nije slučajno da se u istom danu i bivši generali tzv. Armije BiH “stavljaju na raspolaganje” i poruka da bi NATO brzo mogao da izvrši intervenciju sa oko 6.000 svojih vojnika.

– Neke snage u EU, ali i na Balkanu sada već otvoreno pomažu SDA i Izetbegoviću da gradi islamsku državu u BiH, tačnije “fildžanistan” u kome neće biti ni Srba, ni Hrvata – ocijenio je ovaj stručnjak za bezbjednost.

Oni su, dodao je, uvjereni da i danas postoji “vojska djece” koja je spremna da gine za propale, izolacionističke, radikalno-vjerske ideje koje su ostavljene u amanet od Alije Izetbegovića.

Sastanak je održan u ponedjeljak, 13. decembra, u Predsjedništvu BiH, bez srpskog člana Predsjedništva, a kako je saopšteno, razgovaralo se o aktuelnim bezbjednosnim i političkim izazovima u BiH “u vezi sa prijetnjama i unilateralnim postupcima iz Republike Srpske”.

Autor: SRNA/RTRS