U Prijedoru je večeras otvorena Galerija Udruženja likovnih umjetnika grada i ujedno novogodišnja izložba članova ovog Udruženja.

Riječ je o prostoru u Vatrogasnom domu u Prijedoru koji su likovni umjetnici grada dobili na korištenje od Gradske uprave i koji žele da koriste i kao radni i kao izložbeni prostor.
Predsjednik Udruženja Boris Eremić potvrdio je novinarima da izložba ima prodajni i humanitarni karakter.

” Riječ je o 25 članova udruženja koji su večeras izložili svoje radove i to premijerno u ateljeu koji smo dobili od Grada i gdje premijerno izlažemo svoje radove različitih tehnika, poetika i pristupa “, rekao je Eremić.
On je dodao da Udruženje likovnih umjetnika Prijedor broji 35 članova.
” Mi smo na Skupštini Udruženja donijeli odluku da volonterskim pristupom obogatimo kulturnu ponudu grada i da, pored drugih ustanova kulture, i mi doprinesemo nešto .Naš je plan da svaki umjetnik dobija jedan mjesec u kojem će realizovati različite sadržaje. Izložbe, predavanja, koncerte, tribine, panele i to je jedna iskrena volonterska priča ljudi koji vole ovaj grad”, rekao je Eremić.
Izložbu je otvorio načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i preduzetništvo Rade Rosić koji je podsjetio da je Prijedor još jednom da je grad slikara te da će Gradska uprava nastaviti da podržava sve ovakve pozitivne priče koje doprinose kulturnom i društvenom razvoju grada.

Izvor: prijedorgrad