Nakon debakla koji je doživio DNS u Prijedoru strasti se u ovoj stranci ne smiruju. Nezvanično saznajemo da je na inicijativu Marka Pavića već prikupljeno 40 potpisa predsjednika mjesnih odbora koji traže da Nenad Nešić i Goran Predojević napuste mjesto predsjednika stranke odnosno predsjednika gradskog odbora jer su najodgovorniji za brukanje stranke. DNS je prošlog vikenda doživio nokaut u Prijedoru koji je dvadeset godina bio bastion ove stranke i gdje se ubjedljivo pobjeđivalo za mjesto gradonačelnika. Kandidata DNS i ovu stranku je na poslednjim izboroma ubjedljiv porazio kandidat SNSD i koalicije Slobodan Javor.
Prijedorčani su se mogli uvjeriti u poslednjih 15 dana da DNS izgleda kao raštimani orkestar, stranka je razorena i horizontalno i vertikalno a ogorčeni predsjednici mjesnih odbora spas vide da stranku preuzme Duško Ivić, narodni poslanik dok bi na čelu gradskog odbora rado da vide Milenka Đakovića, bivšeg predsjednika gradskog odbora DNS u Prijedoru.
Iz izvora bliskog DNS saznajemo da se nakon izbornog poraza u štabu stranke nisu štedjele riječi, tako da je u Hotelu Prijedor prvo došlo do verbalnog a zatim i fizičkog sukoba između Nenada Nešić i Vladimira Liščinskog. Nakon ovoga sukoba Nešić je sjeo u auto i otišao za Novi Sad.
Politički analitičari smatraju da je DNS u Prijedoru vodio promašenu kampanju, uglavnom su se bavili drugim stranačkim organizacijama, nisu vodili računa o svojim mjesnim organizacijam i svojim glasačima.
– Goran Predojević je bio sve samo nije bio kandidat, iskoristila ga je ekipa iz opozicije da promoviše sebe a ne njega kao kandidata, u DNS -u su morali znati da dovođenjem na predizborne skupove Jelene Trivić ili Nebojše Vukanovića njihov kandidat ide u drugi plan, a gotovo kompletan prostor promocije u ovoj kampanji Goranu Predojeviću uzeli su gore nabrojani, ističu analitičari
Kako nezvanično sazanajmo članovi DNS očekuju da se po njihovom zahtjevu očituju Nešić i Predojević a ne isključuju mogućnost da svoj politički rad u budućnosti nastave u nekoj od drugih stranaka.

Izvor: novostiplus.org