Svi javni skupovi u vezi sa prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora, kao i sami izbori, uspješno su obezbijeđeni i protekli su bez bezbjednosnih incidenata, izjavio je načelnik Policijske uprave Sretoja Vujanović.
“Tokom izbornog dana bilo je angažovano više od 200 policijskih službenika, a obezbjeđivano je 78 lokacija sa 130 glasačkih mjesta”, rekao je Vujanović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Prijedor u novembru je evidentirano 68 krivičnih djela, 20 odsto manje u odnosu na isti period lani, a po nepoznatom izvršiocu evidentirana su 23 krivična djela.

Rasvijetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 92,6 odsto, a po nepoznatom počiniocu 78,3 odsto.

Kontrolisano je i evidentirano devet migranta, a lani ih je u novembru bilo 11.

Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirana su četiri krivična djela i tri prekršaja.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radenko Bašić rekao je da je iz oblasti privrednog kriminaliteta registrovano sedam krivičnih djela i da je materijalna šteta pričinjena njihovim izvršenjem veća od 242.400 KM, koliko iznosi i protivpravno stečena imovinska korist.

Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da je iz oblasti javnog reda i mira evidentirano 39 prekršaja, a iz oblasti bezbjednosti saobraćaja 71 saobraćajna nezgoda, od kojih su dvije sa smrtnom posljedicom.

Iz saobraćaja je isključeno 196 vozača, među njima 185 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

U toku je kampanja “Petarde nisu igračke” u okviru koje policijski službenici realizuju pojačane aktivnosti s ciljem sprečavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava.

Građanima je upućen apel da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava i da svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave policijskoj stanici ili anonimno pozivom na broj 122.

Izvor: agencije