Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 679 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 204 osobe.

Radi se o 100 muškarca i 104 žene, od kojih su 33 mlađe, 118 srednje i 53 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 55 osoba je iz Banjaluke, 13 iz Trebinja, 12 iz Bijeljine, 11 iz Laktaša, 10 iz Prnjavora, po osam iz Gradiške, Doboja i Prijedora, po sedam iz Istočnog Novog Sarajeva, Foče i Čelinca, šest iz Kozarske Dubice, pet iz Teslića, po četiri iz Dervente, Zvornika, Kneževa, Modriče i Sokoca, po tri iz Broda, Istočnog Drvara i Šipova, po dvije iz Bileće, Novog Grada, Ugljevika, Han Pijeska i Šamca i po jedna iz Vukosavlja, Kalinovika, Kostajnice, Kotor Varoša, Lopara, Ljubinja, Novo Goražde i Pale.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i tri žene, starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Bijeljine i po jedna iz Čelinca, Doboja, Foče, Kneževa, Laktaša, Prnjavora i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 92.288 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.390 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirana je ukupno 367.341 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 446, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 167, a u ostalim bolnicama 279. Na respiratoru je 45 osoba, 27 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 18 u ostalim bolnicama.

Autor: RTRS