U Republici Srpskoj narednih dana biće promjenljivo vrijeme, sa sunčanim intervalima, ali hladno, uz maksimalnu dnevnu temperaturu vazduha od tri do osam stepeni Celzijusevih, podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutro očekuje se slaba kiša uz Drinu, a na planinama na istoku slabo provijavanje snijega. U ostalim predjelima biće promjenljivo do pretežno oblačno i suvo, a na jugu vedro.

Tokom dana će na jugu, sjeverozapadu i zapadu biti sunčanih intervala, a u centralnom pojasu i istočnim krajevima oblačno i suvo. Poslije podne i uveče ponovo povećanje oblačnosti sa sjeveroistoka, pa će ponegdje na istoku postojati mogućnost za slabo provijavanje snijega.

Vjetar umjeren na sjeveru sjeverozapadni, na jugu umjerena do jaka bura, a na planinama umjeren do jak sjeverac.

Јutarnja temperatura od minus četiri do nula, u višim predjelima od minus osam, a najvišda dnevna od tri do osam, u centralnom pojasu i u višim predjelima od minus dva stepena Celzijuseva.

Veoma hladno sa mrazom biće utorak, 21. decembra, u centralnim i istočnim krajevima oblačno uz mogućnost slabog snijega, a na jugu vedro. Tokom dana doći će do smanjenja oblačnosti, pa se očekuju i sunčani intervali, ali će biti hladno, a na jugu i sjeveru sunčanije. Uveče povećanje oblačnosti sa zapada.

Јutarnja temperatura od minus šest do minus jedan, u višim predjelima od minus 12, a maksimalna od nula do pet, u centralnom pojasu i u višim predjelima od minus pet stepeni Celzijusovih.

Slično vrijeme očekuje se i u srijedu, 22. decembra, samo ujutro malo hladnije nego dan ranije. Јutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, u višim predjelima od minus 15, a maksimalna od jedan do šest, u centralnom pojasu i u višim predjelima od minus četiri stepena Celzijusova.

Umjereno do jak mraz očekuje se i u četvrtak, 23. decembra, posebno na istoku. Tokom dana biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i manje hladno, a od krajnjeg zapada preko jugozapada do juga oblačno sa uslovima za mjestimične padavine, tokom dana slabije, a prema večeri češće, na planinama slab snijeg, a u nižim predjelima kiša. U većini ostalih krajeva biće suvo.

Јutarnja temperatura vazduha od minus šest do nula, u višim predjelima na istoku od minus 15, a najviša dnevna od tri do osam, u centralnom pojasu i u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov.

Autor: SRNA/RTRS