Tužilaštvo BiH otvorilo je predmet o posebnoj sjednici NSRS. Portparol SNSD-a Radovan Kovačević kaže za ATV da je riječ o još jednoj potvrdi da je Tužilaštvo BiH političko sredstva za obračun sa Republikom Srpskom i njenim narodom.

“Tužno je da predstavnici opozicije na bilo koji način saučestvuju u takvom progonu i napadu na Republiku Srpsku i njen narod. Zamislite da vodite bilo kakav proces za napad na ustavni poredak protiv ljudi koji rade na tome da zaštite ustavni poredak”, kaže Kovačević i dodaje:

“To može nazvati samo obračunom sa Republikom Srpskom i srpskim konstitutivnim narodom. Žalosno je da bilo ko iz opozicije saučestvuje u takvim procesima”.

Kovačević ističe da se ne može objasniti to da neko tereti lidere svih vladajućih stranaka u Republici Srpskoj, predsjednika Republike, srpskog člana Predsjedništva BiH, ljude koji su predstavnici većinske volje građana Republike Srpske.

“Svi oni koji terete njih na ovaj način, oni terete Republiku Srpsku jer su oni predstavnici volje građana. Opozicija koja je predstavnik manjine u Srpskoj trebalo bi da vodi računa o tome i ne bi trebalo da se nalazi na strani onih koji vode procese protiv Republike Srpske”, kaže Kovačević.

Izvor: ATV