U aktivnostima pojačane kontrole učesnika u saobraćaju policijski službenici Policijske uprave Prijedor kontrolisali su 523 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisali njih 93, saopšteno je danas iz ove uprave. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 60 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u krvi u količini većoj od 1,5 odsto promila lišenjem slobode zadržano je deset vozača.

Od lica M.Š. iz Brčkog u Kozarcu je privremeno oduzet “audi” zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a utvrđeno je da se radi o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje više od 3.400 KM.

Aktivnosti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije ili za vrijeme vožnje policijski službenici PU Prijedor realizovali su tokom prethodnog vikenda.

Izvor: SRNA/kozarski