U Ljetnoj bašti u Prijedoru otvoreno je klizalište. Na radost ljubitelja ove zimske discipline klizalište će biti otvoreno do kraja januara svaki dan od 10.00 do 22.00 sata.

Mia Končar, čija je porodična firma „Led“ vlasnik klizališta, kaže da je cijena ulazanice četiri  KM tokom radnih dana i pet tokom vikenda za jedan sat klizanja.

-Za nekoliko dana osposobićemo i ledeni tobogan tako da se nadam da će zabava biti dobra-kaže Končar.

Iz Gradske uprave u Prijedoru ističu da su odlučili da prostor u Ljetnoj bašti ustupe na korištenje lokalnom preduzeću. Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević kaže da su za 3.000 KM kupili karte koje će podijeliti Prijedorčanima.

-Mislim da će biti zanimljivo. Grad je ustupio besplatno prostor, nemamo neki trošak, učestvujemo u finansiranju na način da ćemo kupiti karte i podijeliti ih po školama i nekim zainteresovanim grupama. Nagradićemo neke uspješne pojedince, uspješne mlade ljude i tako ćemo na neki način učestvovati u finansiranju ovog projekta –rekao je Kovačević.

Pored većeg klizališta, nalazi se i manje  namijenjeno za mališane koji nisu svladali ovu vještinu. Svakog dana od 10 do 12 i od 16 do 18 sati njima je na raspolaganju i instruktor klizanja.

Izvor kozarski