Poznata imena “na tapetu”

Od Ivana Begića prvo se tražilo 500.000, a zatim i 1,5 miliona evra u zamjenu za neobjavljivanje eksplicitnog privatnog video sadržaja koji ga kompromituje.

Juče su mediji objavili da je Begić, čiji privatni video je objavljen nedavno, podnio krivičnu prijavu protiv urednika informativnog programa ATV-a, Nenada Trbića, direktora te televizije, Srđana Kevca, i Milana Šekare, urednika portala atvbl.com. Begić ih je, kako pišu banjalučki mediji, prijavio zbog krivičnih djela “Povreda ravnopravnosti građana”, “Izlaganje opasnosti”, “Neovlašteno korištenje ličnih podataka” i “Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje”, a u vezi sa krivičnim djelom “Ucjena”.

Pored toga bivši banjalučki odbornik je tražio da Tužilaštvo kao svjedoke sasluša Goricu Dodik, kćerku Milorada Dodika, Dragoslava Topića, odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka i Mladena Ilića, SNSD-ovog predsjednika Skupštine grada Banjaluka, zbog toga što su oni na društvenim mrežama najavljivali objavljivanje spornog videosnimka.

Ekspresno se na Tviteru oglasila i Gorica Dodik.

– Begić traži da svjedočim i jedva čekam da kažem istinu, samo me zanima hoće li on objaviti moje svjedočenje s obzirom da istinu ne objavljuje – napisala je Gorica.

Izvor: aloonline