Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je današnja akcija kosovske policije u Štrpcu, u kojoj je uhapšeno 10 osoba, među kojima i bivši predsjednik te opštine, reakcija Prištine i na današnji samit u okviru “Otvorenog Balkana”, pitajući kako to Priština uvijek nađe kriminalce samo među Srbima.

– Na početku su govorili da je suština da na sjeveru KiM žive kriminalci i vodili su kampanju, sa dijelom beogradskih medija, i to godinama, a ne mjesecima, da su kriminalci sa sjevera, pa bi rekli – šta god da urade, dozovljeno je, jer to rade, ne protiv Srba, nego protiv kriminalaca – konstatovao je Vučić.

On je ironično primijetio i da su “izgleda kriminalci i na jugu”.

– Sve go kriminalac… otišli su u Štrpce, uhapsiše 10 ljudi i svi kriminalci… Ne znam samo kako usput ne nađoše, u Lipljanu, Uroševcu, negdje drugje, još nekog kriminalca, nego samo među Srbima – rekao je Vučić.

On je ukazao da je premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti to uradio i zbog samita “Ovtorenog Balkana”, koji je danas održan u Tirani.

– Dobiću više podataka kada se vratim u Beograd i obezbijedićemo pravnu pomoć svim ljudima, Srbima, da vidimo o čemu se tačno radi – rekao je Vučić.

Autor: TANЈUG/RTRS