Demokratski narodni savez (DNS) će najvjerovatnije formirati treći politički blok u Republici Srpskoj, u kojem će se okupiti još nekoliko manjih stranaka, saznaju „Nezavisne novine“.

U tom bloku bi, ističe izvor pomenutog lista, trebali da budu i Savez penzionera i potomaka, Slobodna stranka Srpske itd.

Izvor „Nezavisnih ističe da se u DNS-u uveliko razmišlja o ovom potezu, nakon što SDS i PDP nisu pokazali preveliko interesovanje za dolazak na sastanak koji je stranka Nenada Nešića sazvala za petak.

Nešić nije želio da komentariše ova saznanja u vezi sa formiranjem trećeg bloka, već je istakao da će o djelovanju ove stranke govoriti u petak, na konferenciji za novinare.

„Neko još nije potvrdio hoće li doći, neko je potvrdio da hoće, znam da neće doći Nebojša Vukanović niti Branislav Borenović. SDS je rekao da će odluku donijeti na sjednici Predsjedništva, a to je u četvrtak“, rekao je Nešić.

„Sujetna i neorganizovana opozicija“

Nešić je prethodno za Srnu ocijenio je da sujetna i neorganizovana opozicija, bez programa, može izazvati samo opravdan prezir kod naroda.

On je, komentarišući izjavu predsjednika PDP-a Branislava Borenovića da ne postoje uslovi za sastanak opozicionih partija iz Republike Srpske, rekao Srni da takvo ponašanje ne vodi ni pobjedi na izborima.

„Žao mi je što Borenović tako misli i nadam se da će još jednom razmisliti. Ne želim da vodim polemike unutar opozicionog bloka putem medija, jer imamo brojeve telefona i možemo sve riješiti razgovorom“, rekao je Nešić i poručio da očekuje da se prestane sa uvredama na račun DNS-a.

On je rekao da funkcioner iz DNS-a nikada u negativnom kontekstu nije pomenuo nekog iz opozicionih partija.

„Pozivam sve da se riješimo sujeta i okrenemo narodu“, poručio je Nešić.

Nešić je za petak, 24. decembar, zakazao sastanak opozicionih partija iz Republike Srpske.

Autor: nezavisne/faktor