Приједор - Лејла Муслимовић

Turistička organizacija grada Prijedor pozvala je danas sugrađane da posjete manifestaciju “Prijedorska zima”, koja nudi raznovrsne sadržaje.

ršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada Prijedora Lejla Muslimović rekla je da na Trgu majora Zorana Karlice hranu i piće posjetiocima nude ugostitelji “Papa Džo”, “Ćorda”, “Bijele vode”, “Minja”, “Napoli” i “Hot kičen” kao i Kolo srpskih sestara, koji su smješteni u novogodišnjim kućicama.

Praznične poklone, domaće proizvode i rukotvorine moguće je kupiti na devet štandova koji će na ovom trgu biti do kraja godine.

– Svoju gastro ponudu predstaviće i učenici srednje ugostiteljsko-ekonomske i poljoprivredno-prehrambene škole iz Prijedora – rekla je Lejla Muslimović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Ona je najavila da u petak, 24. decembra, od 18.00 časova nastupaju osnovne škole “Branko Ćopić” Prijedor i “Jovan Dučić” Lamovita, a od 20.00 časova tamburaši uz veče vina vinarije “Tikveš”.

– Za subotu, 25. decembar, planiran je nastup OŠ “Petar Kočić” Prijedor i “Vuk Karadžić” Omarska od 18.00 časova, a benda “Nostalgija” uz promociju “Prijedorčankine” “Gazdine rakije” od 20.00 časova. Za nedjelju, 26. decembar, predviđen je nastup OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor i “Dositej Obradović” Prijedor od 18.00 časova, dok je od 20.00 časova planiran nastup pop-rok benda “Bećars” uz promociju “Jelen” piva – dodala je ona.

 

Sva tri dana u periodu od 18.00 do 20.00 časova planirano je fotografisanje najmlađih sa Djeda Mrazom.

Za posjetioce iz naselja koja gravitiraju ovim školama organizovan je besplatan autobuski prevoz iz Lamovite i Omarske u petak, 24. decembra, s polaskom u 17.00 časova ispred škole.

U subotu, 25. decembra, autobus polazi u 17.00 časova ispred područne škole u Rasavcima i u 17.15. ispred područne škole u Hambarinama, a u nedjelju, 26. decembra, polazi u 17.00 časova ispred područne škole u Donjim Garvecima.

Sva tri dana povratak autobusa je u 21.30 ispred Sportske dvorane “Mladost”.

U organizaciji grada Prijedor manifestacija Prijedorska zima počela je 5. decembra i trajaće do 6. januara.

Izvor: Srpskainfo