Novoizabrani gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor razgovarao je u emisiji Dosije i planovima koje ima kao gradonačelnik za grad Prijedor.

On je istakao da će insistirati da se sjednica Narodne skupštine Republike Srpske održi u Prijedoru gdje bi došli svi zvaničnici Republike Srpske i tu se dogovorili o projektima u Prijedoru.

“Svu su svjedoci šta se izdešavalo u Prijedoru. Prljava politika nastavila se i u kampanja. Ljudi su blatili i udarali na privatne živote naših članova. Oni su htjeli da skrenu pažnju na sve ono dobro što smo mi napravili, kao i sve njihove mane. Iza DNS-a su ostali silni dugovi… Nismo htjeli da se bavimo tom politikom. Razlika između naših kampanja je to što smo mi predstavljali ono što smo napravili u posljednjih godinu dana, a oni su govorili samo o obećanjima”, kaže Javor.

Šta je prioritet?

“Treba da sagledamo stanje po odjeljenjima, pogledamo budžet, pripremimo prvi kvardal naredne godine i odredimo prioritete. Insistiraću na tome da se sjednica NSRS održi u Prijedoru gdje će doći premijer i ministri i zvaničnici Republike Srpske, da svi odredimo projekte koji su primarni za naš grad i da se dogovorimo kada će krenuti realizacija.

Izvor: ATV